Oldal kiválasztása

ReGameEx ismertetés

ReGameEx ismertetés
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A mai és a holnapi napon tartják a Csokonai Mihály Művelődési központban, az ország legnagyobb Retro Videó-, Kvarcjáték, és számítógép kiállítását, ahol mi is jártunk.

Hogy miért jó egy olyan kiállítás, ahol néhány kedves olvasónál akár jóval idősebb eszközök is vannak? Nos azért jó, mert megismerhetitek milyen volt a játék 10-20-30 évvel ezelőtt. El kell mondanom, hogy nagyon jó. Itt vagyok én, éppen csak 18 évesen, és gyakran jobban esik egy hosszabb játékmenet egy NES vagy Sega Megadrive segítségével, mint leülni a PS4 vagy az Xbox One elé, és ott játszani valamit. Hogy miért? Mert mindig van valami gond. És itt még csak a konzolokról beszélünk, ha a PC-t is idevesszük, akkor komoly gondban leszünk, mert ami pedig ott megy, az már inkább betegesnek mondható egy C64 vagy Amiga 500-hoz képest. De elég abból miért érdemes odamenni, mert annyit elég tudni, hogy igen érdemes.

De milyen ott lenni? Érdekes. Rengeteg ember van, főleg családos emberek kisgyerekekkel, de itt nem azt látod, amit egy PlayIT-en, hogy a kisgyerekek rohangálnak és üvöltöznek össze-vissza, sőt igazából pont olyan mintha csak egy rakás ember beszélgetne teljesen normális módon egymással, miközben teljesen családias hangulatban játszanak. És igen, egy játékos rendezvények ilyennek kell lennie, és nem annak, ami a többin szokott manapság menni. Az meg hogy lehet nyerni még pólót és hasonlókat, az már csak bónusz. Április 14-15 az a két dátum, amikor van még Retro kiállítás. És talán holnap még van idő, hogy kipróbáljátok azt a közel 60 gépet, ami játszható. Hogy a kiállítási részről vagy a társasjátékokról. De hogy ne csak a szövegem beszéljen nektek, itt van egy videó, amin megtekinthetitek az egészet. 

Translate »