Oldal kiválasztása

BlazBlue: Chronophantasma Extend – Játékteszt

BlazBlue: Chronophantasma Extend – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A BlazBlue: Chronophantasma Extend terjedelmes történettel, sok karakterrel, az egyik legjobb netcode felhasználásával megérkezett a PC-s játékok körébe, hogy példát mutasson a többi verekedős játék számára.

A BlazBlue: Chronophantasma Extend a Calamity Trigger és a Continuum Shift eseményei után játszódik. Ha az utóbbi kettőt sem ismerjük, az sem jelent gondot, mert a Chronophantasma Extend lehetőséget nyújt az eddigi történetek megismerősére különböző „Teach Me More, Miss Litchi!” módok keretében. Ha meg akarjuk érteni a sztorit, akkor érdemes végignézegetni őket, mert rengeteg történet van a játékban. Ha a fő történet szál nem lenne elég, akkor szintén számos melléktörténeti szál is található még, hogy jobban összekeverje a játékost, és jobban bevonja a játék világába. Ha ezekkel is végeztünk, akkor még néhány viccesebb történetet is végigjátszhatunk, amik nem tesznek hozzá szinte semmit a fő sztorihoz, de mégis szórakoztató tartalmat nyújtanak. Ezek a történetek visual novel formában vannak megvalósítva, néhol kiegészítve anime szerű videó elemekkel.

A harcrendszer nem annyira könnyen megtanulható, mint mondjuk a Street Fighter esetében, de ezáltal képes egy mélyebb, kidolgozottabb rendszert nyújtani a hardcore játékosok számára is. Cserébe viszont kiemelkedő munkát végez a játék a tanító módok terén. A practice mód mellett egy nagyon részletes tutorial és challenge mód is található benne. Ráadásul nemcsak részletesen elmagyarázza a dolgokat a tutorial mód, hanem segít is végrehajtani azokat, amikről szó van. Challenge módban minden egyes karakterekkel meghatározott combokat kell végrehajtanunk, amik egyszerre tanítják meg a játék és a karakter mechanikáját is. És ha még ez sem lenne elegendő, akkor egy megállítható/lelassítható videóban megnézhetjük, hogyan kell pontosan végrehajtani a combot.

A játék során választhatunk két típus közül: technical; stylish. A technical módban teljes irányításunk van a karakterünk felett, semmi extra. A stylist változat inkább a kezdő játékosok számára lett kitalálva. Ebben a stílusban könnyedén tudnak a kevésbé skilles játékosok is jól kinéző combokat végrehajtani és super mozdulatokat, de cserébe bizonyos mozdulatok nem elérhetőek.

Ha beletanultunk a játékba, akkor rengeteg opció közül választhatunk: abyss, arcade, highlander assault, score attack, unlimited mars, versus, online. Az online részben található netcode az egyik legjobb, amivel eddig PC-n találkoztam. Egyáltalán nem érzékeltem semmiféle késést vagy rosszul regisztrált találatot.

A játék PC-s portja hibátlan (legalábbis én egyetlen eggyel sem találkoztam a teszt ideje alatt). A PC-s változathoz választható rendszer hangokat, „My room” tárgyakat, 8-bites karakter avatarokat és egy digitális OST lemezt 12 zenével. Ezen felül egy „CP” mód is elérhető a játékban, ha valaki nem szeretné az „Extend” kiadás változásaival játszani a játékot. Ilyen árkategóriában ennyi tartalmat, és ilyen magas minőségben nem találunk másikat.

Értékelés: 10/10

Translate »