Oldal kiválasztása

Keep Talking and Nobody Explodes – Indie

Keep Talking and Nobody Explodes – Indie
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A party játékok listáján új trónbitorló van az első helyért a „leghamarabb hangosan kiabálás minden létező résztvevővel” kategóriában. Ez a játék nem más, mint a Keep Talking and Nobody Explodes.

A játék még csak nem rég jelent meg, de máris hatalmas az érdeklődés iránta. Nagyon szimpla mechanikára épül: egyikőtök hatástalanítja a bombát, a többi „szakértő” pedig egy kézikönyvet forgat. Hatástalanító nem nézheti a könyvet, és a szakértők sem a bombát. Folyamatos beszélgetéssel kell megtudnia a hatástalanítónak a feladatok megoldását, ami a szakértők kezében található.

Roppant egyszerű, hiszen az összes lehetséges feladat előre le van írva a könyvben, de megnehezíti a feladatot, hogy a hatástalanító elmondása alapján kell megtalálni a leírt szövegben a helyes megoldást. Egy megoldást beírok ide, csak hogy könnyebb legyen megérteni ezt: 6 kábel esetén, ha pontosan egy sárga kábel van és több, mint egy fehér, akkor a negyedik kábelt kell elvágni. Ez még mindig nagyon egyszerűnek hangzik, de több különböző modul van egy-egy bombában, és egy idő limit. Ezek a bombák ráadásul procedurálisan generálódnak, így nem tudjuk egyhamar betanulni őket.

A játék VR támogatással készült, de semmi problémánk nincs abból, ha az egér és monitor kombinációját használjuk. Talán a VR esetében egyszerűbb a bomba mozgatása, és nem kell eltakarni a monitorunkat mások elől, ezáltal kényelmesebb. Legkönnyebb dolog, ha egy helyen történik a játék, de tökéletesen működik a TeamSpeak/Skype kombináció is, mivel csak egyetlen embernek kell a bombát látnia.

Én nagyon jól szórakoztam vele, bár nem biztos, hogy mindenkinek ugyanilyen élménye lesz a játék kapcsán. Az élvezhetőség szempontjából kínosan sokat számít az, hogy kikkel játssza együtt az ember. Alapvető dolog az angol nyelv ismerete, mert jelenleg a kézikönyv csak angol nyelven érhető el.  A jó kommunikációs készség szintén elengedhetetlen, mert szűkös időkeret alatt kell teljesítenünk a feladatot.

Mivel itt nem a játék adottságaitól függ a játékélményről alkotott véleményünk, hanem a társainkkal való együttműködéstől, így nem adnék rá pontot, DE az ilyen alacsony áron kínált, ennyire jó társas élményt mindenkinek csak ajánlani tudom.

Translate »