Oldal kiválasztása

A hátrahagyottak – a II. évad előzetese

A hátrahagyottak – a II. évad előzetese
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Három évvel ezelőtt az emberiség 2 százaléka a szó szoros értelmében eltűnt. Nem volt világrengető járvány, sem háború, egyszerűen úgy jártak, mint szürke szamár a ködben. A hátrahagyottak, tehát a maradék ember azóta is próbálja feldolgozni a traumát.

Persze, ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, különböző csoportok alakulnak, akár Isten mellett, akár ellene, és mindenki a másikat próbálja meggyőzni az igazáról. Az HBO tavaly debütált sorozatát nagyon sokan hasonlították a Lost szériához, bár véleményem szerint itt sokkal kevesebb a misztikum és sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek az események drámai vonalára. A sikerre való tekintettel idén kezdett a második évad.

A Leftovers második szezonja egy elég meredek húzással kezdett. Azok számára, akik látták korábban a Lost-ot, ez nem lesz annyira nagy meglepetés, de az újoncok bizonyára felvonják majd a szemöldöküket a teljesen új szereplők felvonultatására. Az új évad helyszíne is áthelyeződik, ráadásul egy olyan kisvárosba, ahonnét senki nem tűnt el, az emberek zarándokhelyként tekintenek rá,  a városka lakóinak épelméjűsége pedig erősen kérdéses. Természetesen a régi kedvencektől sem kell búcsúzni, egy idő után megjelenik majd pár ismerős a tavalyi évadból, de olyan zseniális körítésben, hogy még az is idegennek fogja nézni őket, akik tavaly egy éven át nézte az ő szenvedésüket.

Ahogy az lenni szokott, a Leftovers pilot része megalapozott az egész évadnak. Megvannak a megoldásra váró rejtélyek, bemutatták a fontosabb karaktereket és tovább csavarták az alaphelyzetet. Elnézve az eddigi minőséget, izgalmas évadnak nézhetünk most is elébe.

Translate »