Oldal kiválasztása

Blackrock Mountain 4. szárny teszt

Blackrock Mountain 4. szárny teszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Blackrock Mountain tesztünk 4. részében Blackwing Lairbe látogatunk el, ahol a szárny befejezésével egy legendary Chromaggus lapot kapunk.

Első ellenfelünk Razorgore the Untamed. Egy 0/1-es Corrupted Eggel az asztalon fogad bennünket, ami majd a csata fő részét is képezi majd. Hősképessége, a The Rookery egy 1 manás auto-cast varázslat, ami annyit csinál, hogy minden az asztalon lévő tojásnak ad 1 életet és leidéz egy újabb tojást. A tojások amint elérik a 4 vagy annál több életpontot kikelnek és mindegyikből egy 7/3-as Chromatic Drake jön elő. Heroic módban jobban eldurvul a helyzet: a The Rookery nem kerül manába; 0/3-ról indulnak a tojások és 5 vagy annál több életnél kelnek ki, amiből 7/7-es Chromatic Drake jön elő.

 

Második ellenfelünk Vaelastrasz the Corrupt. Az ő hősképessége mindkét módban 0 manába kerül és auto-castos. Normál módban 2 lapot húz mindkét karakter, heroicon 3-at és Vaelastrasz kap egy mana kristályt. Van egy bosszantó speciális kártyája is, a Burning Adrenaline, amit mana igény nélkül tud bejátszani és 2 sebzést visz be az ellenséges hősbe (ez mindig a legrosszabbkor érkezik). Ehhez a csatához érdemes olyan lapokat megjátszani, amik a kezünkben lévő kártyák száma alapján bónusszal rendelkeznek (például a Twilight Drake, ami 1 életet kap minden kezünkben lévő kártya után).

 

Harmadik ellenfelünk Chromaggus, akit a szárny végén kártya formájában is megkapunk. Hősképessége, a Brood Aflliction normál és heroic módban is ugyan azt csinálja: minden kör végén ad egy véletlenszerű Brood Affliction lapot a kezünkbe, ami ameddig a kezünkben van folyamatosan valami negatív effektel jár számunkra. 5 különféle ilyen kártya van. Normal módban a következőket csinálják:

  • Red – Minden kör elején 1 sebzés a hősünkbe
  • Green – Minden kör elején 2 életpontot gyógyít az ellenfél hősén
  • Blue – Chromaggus minden varázslata 1-el kevesebb manába kerül
  • Black – Minden egyes Chromaggus által felhúzott lapból kap egy másolatot pluszba
  • Bronze – Chromaggus minden minionja 1-el kevesebb manába kerül

Normál módban a kártyák 1 manába kerülnek, ez Heroic módban 3 manára változik. A költsége mellett az általuk okozott effektek számai is növekednek: 3 sebzés a hősbe; 6 életpont gyógyítás; 3 mana költség csökkentés.
Speciális kártyája a Chromatic Dragonkin, ami minden egyes általunk elhasznált varázslat lap után 2/2 pontot kap.

Negyedik és egyben utolsó ellenfelünk Lord Victor Nefarius, akitől nagyon valószínű, hogy első látásra leesik majd az állunk. De nem kell megijedni, Ragnaros megsúgta, hogy besegít majd a harcban. Két fázisból áll az ellene való harc: első körben azonnal aktiválódik a True Form nevű hősképessége, ami nem tesz mást, mint kicseréli a hőst Nefarian-ra, aki 30 élettel, 30 armorral és 10 mana kristályjal nyit a második körben. Ha ez nem lenne elég, kap egy új hősképességet, a Wild Magic-et, ami a saját classunk véletlenszerű varázslapját adja Nefarian kezébe. Állakat feltolni és jöhet a vicces rész. A harmadik körtől Ragnaros "barátunk" besegít a harcba és minden kör elején a 4 lehetséges kártya közül egyet a kezünkbe ad:

  • DIE, INSECT! – 8 sebzés egy véletlenszerű ellenségre
  • Living Lava – 6/6 Taunttal
  • Son of the Flame – 6/3 és mellé egy Battlecry, ami 6 sebzést okoz
  • Whirling Ash – 4/5 Windfuryval

Mindegyik lap 0 mana igényű, így elég nagy segítség lehet, ha ügyesen használjuk ki ezt a lehetőséget. Heroic módban már ennyire nem támaszkodhatunk Ragnarosra, mert ott csakis a 3. kör elején kapunk 1 véletenszerű lapot.
Amennyiben épp nem arra figyeltek, ahogy porba gyaláz titeket Nefarian az első körben érdemes odafigyelni a Ragnaros és Nefarian között folyó beszélgetésre, és visszaemlékezni rá majd Heroic módban. Van egy nagyon humoros beszólás Nefarian részéről.

Ha sikersen legyőztük mind a 4 bosst, akkor egy legendary Chromaggus lapot kapunk, ami 6/8-as és 8 manába kerül. Képessége, hogy minden felhúzott lap mellé kapunk még egy másolatot a kezünkbe.

 

Hozzászólások

Translate »