Oldal kiválasztása

Microsoft Lumia 420

Microsoft Lumia 420
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Microsoft bemutatta a Lumia-család legolcsóbb készülékét, a 420-at. Kompromisszumokat kell kötnünk az alacsony ár miatt, de tudásban remek a készülék.

A Microsoft eddig bejelentett készülékei nem a felsőkategóriát célozták meg, inkább középkategóriába akartak betörni, de most itt a belépőszintű Lumia 420.

Elsőre biztosan mindenkit az olcsó ár érdekel: 70 euróba fog kerülni, ez most olyan 21 000 Ft, de kártyafüggetlen kiadásban inkább 30 000 Ft lesz. Ezért az árért akkor mit is nyújt a Lumia 420?

Operációs rendszer

Windows Phone 8.1, ami frissíthető lesz a Windows 10-re.

Kijelző

4” (480*800-as felbontás)

Processzor

2 magos, 1,2 GHz-es Snapdragon 200

Belső memória

1 GB

Belső tárhely

8 GB

Kamera

Előlapi: VGA felbontás

Hátlapi: 2 megapixel

Akkumulátor

1500 mAh

Az adatokból is látszik, hogy főként a kamerarészt érintette a megszorítás, és bár a processzornál is találunk jobbakat, de mivel Windows Phone-ról van szó, tudhatjuk, hogy stabilan fog futni rajta az operációs rendszer és még sok más program is. Ráadásul ami még mellette szólhat, hogy Dual Sim-támogatást kapott.

A Lumia 420 egy tökéletes belépőszintű készülék lesz mindenki számára, és felveszi a versenyt a vele egy kategóriában induló androidos telefonokkal. Talán a kamera gyengesége miatt nem lehet őszinte a mosolyunk, de ez megbocsátható. Várjuk a készülékről készült első teszteket!  

Translate »