Oldal kiválasztása

Nintendo 3DS XL – Teszt

Nintendo 3DS XL – Teszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A nagyobb jobbat is jelent, vagy csak egyszerű marketingfogásról van szó? Szerkesztőségünk megkaparintott egy Nintendo 3DS XL-t és nem voltunk restek alaposan letesztelni.

A sima Nintendo 3DS-ről már olvashattatok az oldalon, most viszont szerencsénkre a nagy testvért is tesztelhetjük. Először a doboz tartalmát szeretném részletezni. Természetesen van benne egy alapgép, és mellette egy igen vaskos használati útmutató található több nyelven is (a magyart ne is keressük). És persze ott lapulnak az elengedhetetlen AR-kártyák is, amiket később szeretnék részletezni Ezek után jön a hidegzuhany: töltőt nem találunk. Bizony, a drága Nintendo úgy döntött, azt nem csomagol a géphez. Ha véletlenül egy vidéki városban élünk, töltőt beszerezni nem lesz egyszerű feladat, mert természetesen különleges csatlakozója van a gépnek. A beszerzés előtt ezt érdemes szem előtt tartani.

Maga a gép méretei elég szép változásokon mentek keresztül. A felső kijelző 4,88 hüvelykre nőtt, míg az alsó 4,18 hüvelyk lett, viszont ezzel együtt a felbontást nem növelték. Aggódnunk azonban nem kell, mert a játékok nem lettek így pixelesebbek, a 3D élménye viszont nőtt. Ha már ezt az élményt említem: első hallásra kétkedve fogadja mindenki ezt a szemüveg nélküli térhatást, de azt kell mondani, kellemeset csalódik az ember amikor megtapasztalja, viszont a szemet is terheli, így lehetnek olyan játékosok, akiknek néha érdemesebb kicsit kikapcsolniuk, és egy kicsit pihenniük, főleg ha egy akciódúsabb játékról van szó.

Az aló kijelző érzékenységéről el lehet mondani, hogy igen precíz lett, mind a ceruzával való használatnál tökéletes, de ha az ujjunkkal használjuk, akkor sem panaszkodhatunk. Az akkumulátor méretét is megnövelték, így papírforma szerint 6 és fél órát bír aktív használatban, de ha a fényerőt lejjebb vesszük, képesek vagyunk ezen az időn is javítani.

Ha esetleg a kütyü mellé nem rendelnénk játékot, akkor sem fogunk unatkozni, mert ott lesznek az AR-kártyák, ebből összesen 6 db található a gép mellé csomagolva. Találkozhatunk itt pl. Marióval, Linkkel, de még Samus is beköszön. Viszont a legérdekesebb kártya a kérdőjeles, ott megtapaszthatjuk az igazi Nintendo-játékélményt, amit az alábbi videó tökéletesen be is mutat.

A gépre panaszunk igazán nem lehet: könnyen használható és kényelmes, még a nagyobb méret ellenére is. A játékfelhozatal is kellően változatos, még ha az áruk kicsit drága is, mindenki találhat kedvenceket a kínálatban. A gép ára egy kicsit elrettentő lehet a maga 50 ezer Ft körüli árcédulájával, de ennél sokkal fájóbb pont a töltő hiánya.

Hozzászólások

Translate »