Oldal kiválasztása

A Google Glass Magyarországon

A Google Glass Magyarországon
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Először a Telenor Okostelefon Akadémián mutatkozott be a héten a Google okosszemüvege, amely képes plusz információkat vetíteni viselője látóterébe.

Idén robbanásszerű növekedés várható a viselhető eszközök piacán. Okosórákból és okosszemüvegekből, az egészségi állapotot mérő és sportoláshoz használt eszközökből 10 milliót is értékesíthetnek világszerte, ami 3 milliárd dolláros piacot jelent. A téma aktualitását és népszerűségét jelzi, hogy március 12-én a budapesti Millenárison több száz látogató gyűlt össze az év első Telenor Okostelefon Akadémiáján, hogy meghallgassa a viselhető technológiáról szóló előadásokat, és kipróbálja a gyártók által kiállított legújabb okoseszközöket.

Az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó ilyen eszköz a Google okosszemüvege, amely viselője látómezejébe digitális információkat vetít. A kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, csak fejlesztőcégek számára elérhető Google Glasst az Okostelefon Akadémia nyitó előadásában Maróy Ákos, az EU Edge alapítója mutatta be.

Maróy Ákos szerint a Google Glass és társai esetében az olyan egyszerű funkciók, mint például az üzenetek megjelenítése önmagában nem biztosítja ezen eszközök létjogosultságát, bár kétségtelen, hogy például vezetés közben, vagy a fogyatékkal élők számára ez igen hasznos lehet.

„Az okosszemüvegek egyik fő potenciálját az jelenti, hogy képesek tömegek számára elérhetővé tenni a kiterjesztett valóság (augmented reality) alkalmazását, ami a játéktól kezdve az oktatáson át az egészségügyig sokrétű felhasználásra ad lehetőséget. A hordható eszközök segítségével a valós világ nem csak további, a felhasználó számára hasznos információval bővül ki, de az általuk megtapasztalt élmény valós tetteikre is hatással lehet. A valóságra rárajzolt információk és kezelő felületek segítségével módosíthatunk pl. utazási útvonalunkon, elzárhatjuk az otthon égve felejtett gázsütőt és az autó mellett állva parkoltathatjuk be azt úgy, hogy csak ránézünk a kinézett parkolóhelyre – mondta a szakember."

A helyszínen készült képeinket ide kattintva tekinthetitek meg.

Translate »