Oldal kiválasztása

Ugye már veled is előfordult, hogy elvesztettél valamit?

Ugye már veled is előfordult, hogy elvesztettél valamit?
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mostantól egy új magyar szolgáltatással nagyobb hatékonysággal keres(tet)hetjük elveszett értékeinket.

Évente Magyarországon – csak a tömegközlekedési eszközökön – több mint tízezer személyes tárgyat veszítünk el, az egyéb helyeken gazdátlanul hagyott pénztárcák, mobiltelefonok, laptopok, adathordozók és más értékes tárgyak száma pedig feltehetően a több százezres nagyságrendet is eléri. A tulajdonos azonosítását lehetővé tevő egyedi jelölés hiányában eddig e tárgyak ritkán kerültek vissza gazdájukhoz. Erre a problémára jelent megoldást egy új magyar fejlesztés, amely egy speciális matrica és az internet segítségével köti össze a tárgy becsületes megtalálóját a pórul járt tulajdonossal.

Hogyan működik?

A rendszer működése egyszerű. A tulajdonos a féltett tárgyon egy jól látható helyre egy egyedi azonosító kóddal ellátott matricát helyez, amelyet ezt követően az elveszett-meglett.hu internetes portálon regisztrál. A tárgy elvesztése esetén a megtaláló a matricáról a kód mellett természetesen a portál címét is leolvashatja, ahol a kód beírását követően kapcsolatba léphet a tárgy gazdájával. A weboldalon csak az azonosító kód beírásával kaphatunk további információt, a talált tárgyak között böngészni egyébként nem lehet.

Milyen tartósak a matricák?

A matricák egyedi fejlesztésű, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, kiváló minőségű anyagból készülnek, nem kopnak, nem halványodnak el és nem válnak le a felületről, így hosszú távú megoldást jelentenek a hagyományos jelölésekkel összehasonlítva.

Mi biztosítja, hogy visszajuttatják az elveszett tárgyat?

Az okosmatricán olvasható a „A megtaláló jutalomban részesül” felirat is, amely a becsületes megtalálót még inkább a tárgy visszajuttatására ösztönzi. A tulajdonos az eszköz regisztrálásakor adhatja meg, hogy milyen jutalmat ajánl fel, ezt viszont utólag is módosíthatja, például felemelheti az összeget, ha tényleg elveszett a tárgy, és többet lenne hajlandó fizetni a visszajuttatásért.

És hogy a matricához hol lehet hozzájutni?

A matrica megvásárolható emeltdíjas SMS-ben is (800 Ft + áfa), vagy a fenti boltokban (bruttó 990 Ft).

Hozzászólások

Translate »