Oldal kiválasztása

Xbox One – Kevesebb országban, de régiófüggetlenül

Xbox One – Kevesebb országban, de régiófüggetlenül
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az idei E3 után még úgy tűnt, hogy az Xbox One huszonegy különböző országban rajtol majd el, de a Microsoft a héten nyisszantott ebből a számból, s idén csak tizenhárom országban lesz hivatalosan kapható a konzol.

A Microsoft az idei E3 után még úgy nyilatkozott, hogy a novembertől kapható Xbox One kezdetben huszonegy országban lesz kapható. A héten azonban megerősítették, miután számukra az a legfontosabb, hogy minden felhasználó a lehető legjobb élményt kapja meg, így kénytelenek csökkenteni ezt a számot, így a novemberi rajt alkalmával csak tizenhárom országban (Ausztrália, Ausztria, Brazília, Kanada, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Mexikó, Spanyolország, Egyesült Királyság, USA és Új Zéland) lesz hivatalosan megvásárolható az Xbox One.

A döntés hátterében leginkább az állhat, hogy minden egyes országban lokalizált Xbox Live-ot, országspecifikus szolgáltatásokat és applikációkat kap az Xbox One, s a huszonegy ország túl nagy falatnak bizonyult. A Microsoft azonban megígérte, a most kieső nyolc országban (Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Norvégia, Oroszország, Svédorszák, Svájc), s további régiókban is 2014-ben debütál majd a konzol.

A kellemetlen hírt azonban kompenzálja, hogy maga az Xbox One régiófüggetlen lesz, ami azt jelenti, hogy szabadon rendelhetünk magunknak külföldről, és ezt a játékokkal is megtehetjük majd. Ahhoz, hogy a Live-ot használni tudjuk, olyan profilt kell majd készítenünk, amelyik a tizenhárom ország valamelyikében lesz beregisztrálva.

Translate »