Oldal kiválasztása

PlayStation 4 – A fejlesztők szabadon tilthatják a Share gomb használatát

PlayStation 4 – A fejlesztők szabadon tilthatják a Share gomb használatát
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A PlayStation 4 februári bejelentésekor csak a DualShock 4 jelent meg fizikai valójában is, az új kontroller azonban számos újdonságot is kínál, köztük a Share gombbal. Ennek használatáról mesélt az EDGE-nek Shuhei Yoshida.

Bár a februári PlayStation 4 leleplezés óta úgy tűnt, a DualShock 4-en központi szerepet kapott Share gomb használatával bármikor élhetünk játék közben, feltételezésünk téves volt. A Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida ugyanis az EDGE-nek adott interjúban elárulta, a fejlesztők saját maguk dönthetik el, hogy a játékok mely szakaszain engedélyezik a gomb használatát, így csak azokat a tartalmakat oszthatjuk meg a barátainkkal, amiket a készítők szeretnének, azaz nem lesz lehetőségünk spoilerezni.

Ugyanebben az interjúban szó esett a kontroller kényelmi funkcióiról is, köztük a DualShock 4 hátoldalán található villogó LED-ről, amiről kiderült, nem csak az egyes játékosok megkülönböztetésére lesz alkalmas. A LED ugyanis a PlayStation Eye nélkül is működni fog a játékok közben, s például a A Killzone: Shadow Fall esetében zöldről pirosra vált, ha csökken az életerőnk.

Hozzászólások

Translate »