Oldal kiválasztása

Hűtőanyag a termoszban, túlhajtott procik, kütyüparádé és moddingverseny

Hűtőanyag a termoszban, túlhajtott procik, kütyüparádé és moddingverseny
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A hétvégén a Veletech 2013 kiállításon jártunk, ami ugyan még nem érte el a külföldi kütyüparádék színvonalát, ám jó úton halad afelé, hogy évek múltán betölthesse ezt a szerepet.

A Veletech fő csapásiránya számomra (és talán a látogatók egy részének) nem volt teljesen világos, hiszen bár a mobilos és táblagépes kiállítók elég nagy számban voltak jelen, ráadásul olyan kütyüket is szabadon ki lehetett próbálni, amiket másutt itthon még nem lehetett kézbe venni, a "többi" kiállító kevéssé illeszkedett a nagy képbe. Érezhető volt, hogy szeretne a rendezvény minél színesebb repertoárt felmutatni, ám egyelőre a "kísérőprogramok" terén is szegényes és egysíkú volt a választék. (Ebben egyébként a hazai, hasonló kaliberű rendezvények általában nem túl erősek.)

A Huawei standján kényelmes környezetben lehetett kipróbálni a kütyüket.

Ez persze nem jelenti azt, hogy aki célirányosan érkezett a hétvégén a Millenárisra, ne találta volna meg a számítását. Egyrészt hihetetlen mennyiségben voltak elérhetők és kipróbálhatók a korábban említett kütyük, így aki vásárlás előtt áll, ezen a rendezvényen biztosan megismerhette a rendelkezésre álló választék legjavát. Aztán ott volt az MSI és a Cooler Master, akik óriási PC-s termékválasztékkal jelentek meg a kiállításon, és akkor az ASUS látványos keretek között túlhajtott gépeiről (termoszból öntötték a proci feletti tárolóba a hűtőanyagot, ami konstans jelleggel vonzotta a bámészkodókat), a moddingverseny pompázatos és ötletes átalakított számítógépházairól vagy a barkácssarokról, a retro videojátékokról és retro mobiltelefonokról még nem is beszéltünk.

Egy igazi ALIENware a moddingversenyről.

Viszont a nagyszínpadon tartott előadások gyakorlatilag termékbemutatókból és prezentációkból álltak, és elfért volna néhány mobilos kiegészítőket forgalmazó bolt is a kiállítók között, akiktől esetleg a helyszínen kedvezményesen be lehetett volna szerezni tokokat, tartókat, vagy éppen mókás és/vagy hasznos érdekes telefonbővítményeket. Az óvatos szervezésnek köszönhetően bárki hosszabb sorbanállás nélkül hozzáférhetett a kiszemelt bemutatóeszközhöz, és szóba elegyedhetett a standok készséges személyzetével. Ebből talán látszik, hogy jelen állapotában inkább kiállításról és nem vásárról beszélhetünk, ami viszont egyáltalán nem baj, hiszen általában a vásári közegnek a szakmaiság és az újdonságok bemutatása szokott áldozatául esni itthon.

Agyonhűtött-agyonhajtott proci az ASUS standján.

A kiállítók terén tapasztalt kettősség jelen volt a sajtószobában is, ahol délelőtt még mindenki a mobilos cégek közlendőire figyelt, majd az ebéd után (próbálja meg ennek alapján valaki megcáfolni, hogy az újságírók csak az étel-ital miatt járnak rendezvényekre) már családias hangulatban zajlott le például az MSI tájékoztatója, akik pedig nem kevesebbet jelentettek be, mint hogy idén elég komoly hangsúlyt kapnak a játékosoknak szánt termékek, ezért érdemes lesz odafigyelni a portfóliójukra és a mostanában bejelentett hardverekre. A szervezés számlájára írható, hogy keresztbe tett a HTC előadása is, akik nem tartottak külön tájékoztatót a sajtónak, csak a nagyközönségnek, így a két esemény időben ütötte egymást, és csak szép lassan szállingóztak a kollégák a sajtószobába…

A Samsung óriási termékválasztékot tett közszemlére a kiállításon.

Mindezek mellett viszont üde színfoltnak számított az LG biztonsági őrrel és bársony kordonnal körülvett 84 hüvelykes ULTRA HD tévéje, a Mozilla standja, a modding workshop és a Samsung okostévéi – ahogy elnéztem, a tévés vonal minden előkészítés nélkül beilleszthető lenne a repertoárba, hiszen a közönség igencsak érdeklődőnek bizonyult, amit képeink is jól illusztrálnak. Feltétlenül érdemes tehát figyelemmel kísérni a most még gyerekcipőben járó rendezvény pályafutását, hiszen ha a hétvégi tapasztalatokon felbuzdulva felpörgetik a jövő évi Veletech fordulatszámát, pillanatokon belül létrejöhet egy színvonalas, évek óta óriási hiányt betöltő hardveres/mobilos szakkiállítás.

A képekre vagy ide kattintva megtekinthetitek a helyszínen készült képeinket (van rajtuk mozillás Tűzróka, és megnézhetitek a moddingverseny pályázóit is).

Hozzászólások

Translate »