Oldal kiválasztása

Project Shield – Az NVIDIA Tegra 4-es hordozható konzolja

Project Shield – Az NVIDIA Tegra 4-es hordozható konzolja
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az idei CES egyik legjelentősebb videojátékos bejelentését egyértelműen az NVIDIA-nak köszönhetjük, a cég ugyanis bemutatta a hordozható, nagy teljesítményű, akár HDTV-re is köthető konzolját, a Project Shieldet.

A Shield az NVIDIA első, szintén a CES-en bemutatott Tegra 4-es chipkészletét használó masinája, s igazi sajátossága abban rejlik, hogy tulajdonképpen a jelen generációs konzolok kontrolleihez hasonló alap mellett egy kinyítható, 5 colos, 720p felbontás megjelenítésére alkalamas kijelzőt is kapott. A kagylóra emlékeztető Shield azonban a HDMI kimenete jóvoltából külső megjelenítőkre, így akár 4K felbontásra képes televíziókra is köthető lesz. A konzol kap egy MicroSD foglalatot, az erőforrások meghajtásáért pedig egy 33Wh-s akkumulátor lesz a felelős, ami az ígéretek szerint 5-10 órányi folyamatos játékidőt, s 24 órányi HD filmlejátszást ígér. Az operációs rendszer természetesen az Android egyik új változata lesz.

A hibrid-konzollal kapcsolatos legérdekesebb bejelentés mégis az NVIDIA új, GRID névre hallgató, felhőalapú technológiájának alkalmazása, amivel lehetőség szerint úgy érhetünk el játékokat, mint ahogy a Gaikai vagy az OnLive rendszerén keresztül. Jen-Hsun Huang, az amerikai vezérigazgatója elmondta, az ő esetükben minden szerverre összesen 24 játékos tud egyidejűleg csatlakozni, a kiszolgálást pedig úgy igyekeznek megoldani, hogy minden Grid rendszerben húsz szerver lesz, tíz NVIDIA GPU-val felszerelve. Néhány nyers adat: Ez megközelítőleg 200 teraflopnyi számolási teljesítményt jelent – ez durván 700 darab Xbox 360 számolási teljesítményével azonos.

Megjelenés 2013 második negyedéve, de ez egyelőre csak Észak-Amerikára érvényes dátum. Árcédulát még nem jelentett be az NVIDIA.

;

;

Hozzászólások

Translate »