Oldal kiválasztása

Call of Duty: Black Ops 2 – Előzetes

Call of Duty: Black Ops 2 – Előzetes
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Idén ősszel ismét felugatnak a géppuskák és dobbannak a bakancsok, az új Call of Duty epizód ugyanis az év legjobban várt háborús akciójátékának ígérkezik!

Kevés olyan sorozat van a játékvilágban, amelyik olyan megbízhatóan érkezne évről-évre, mint egy új Call of Duty. Természetesen idén ősszel sem maradunk háborús FPS nélkül, így míg az Electronic Arts egy új Medal of Honor epizóddal fog megörvendeztetni minket, addig az Activision a Treyarch fejlesztésében a Call of Duty: Black Ops 2-t fogja a frontvonalba küldeni. Az már a bejelentéskor kiderült, hogy a készítők szeretnének szakítani a bevett hagyományokkal, aminek köszönhetően nem csak minimális, hanem rengeteg, mindemellett pedig forradalmi újdonsággal is szolgálnak majd számunkra, így alapos változások érik a küllemet és a játékmenetet is.

Ez az újító szándék megmutatkozik természetesen a történeten is, amely a Treyarch által fejlesztett Call of Duty epizódok közül első ízben nem (csak) a múltba, hanem egyenesen a jövőbe repít el minket, így a kampány nagy része, a többjátékos mód pedig teljes egészében 2025-ben fog játszódni, egy második hidegháború idején. A szembenálló haderők abban az időben már egészen futurisztikus felszereléseket is bevetnek a hagyományos katonák oldalán, így drone robotokat, óriási, páncélozott lépegetőket és egyéb, jelenleg a sci-fi filmek kellékeire hasonlító egységeket. Történetünk főhőse David Mason, avagy a sorozat rajongói előtt egyáltalán nem ismeretlen Alex Mason fia lesz, akivel Raul Menendez nyomában fogunk loholni azért, hogy leszámolhassunk végre a minden konfliktus forrásaként emlegetett teljhatalmú diktátorral. Érdekesség, hogy a kampány során – amelynek keretein belül eljuthatunk majd Afganisztánba, Pakisztánba, Los Angelesbe és még Szingapúrba is – lehetőségünk lesz néhány pályán keresztül a főellenfelet irányítanunk, hogy az ő szemszögéből is betekintést nyerhessünk a történetbe.

Az egyjátékos mód egyik legnagyobb újdonsága egyébiránt az lesz, hogy a Call of Duty: Black Ops 2-ben a sztori gyakran több szálra fog szakadni, így csak rajtunk, illetve döntéseinken múlik majd, hogy melyik irányban szeretnénk továbbélni a történetet. Ez nemcsak többféle finálét eredményez majd, hanem megnöveli az újrajátszhatósági faktort is, de a Treyarch gondoskodott a kampány játékidejének meghosszabbításáról, ami a Strike Force opció képében fog testet ölteni. Ennek a lehetőségnek hála az FPS játékélményt lehetőségünk lesz egy kis stratégiával keverni, hiszen a játékmódon belül – ami például a Spec Ops-hoz hasonlóan önmagában is elérhető lesz – egy csapat parancsnokaként, hagyományos RTS nézetből fogunk rálátni a csatatérre. Ennek köszönhetően nem csak a játékmenet válik változatosabbá, hanem lehetőségünk lesz végre valódi taktikákat is alkalmazni a bevetések közben. Ha a készítőknek sikerül az elmondottak alapján megvalósítani a Strike Force opciót, akkor sokadik végigjátszás után is újabb kalandok várnak ránk.

A játékban természetesen sok-sok újítás várható a multiplayer tekintetében is, így az újabb pályák mellett a futurisztikus járművek, valamint a hozzájuk köthető perkek és killstreakek használata is frissességgel szolgál majd, ám ennél sokkal fontosabb lesz, hogy a Treyarch által készített Call of Duty epizódok jellemzőjeként ismét visszatér a zombi mód is. Ennek keretein belül nem csak sokkal több élőhalottal találkozhatunk majd a pályákon, hanem lehetőségünk lesz az ő szemszögükből is átélni az összecsapásokat, mindemellett pedig újabb játékmódokat is kitaláltak a fejlesztők, amelyeknek köszönhetően a horrorisztikus szörnyetegek mellett a többi játékostól is óvnunk kell magunkat.

Fontos újdonság, hogy a PC-s verziókat egy alapjaiban felújított grafikus motor fogja meghajtani, ami a DirectX 9 után a DirectX 11-et részesíti előnyben, így nem csak szebb és részletesebb küllem fog társulni a Black Ops 2-höz, hanem nagyobb gépigény is. Mindebből ugyan konzolon nem sokat fognak érzékelni a rajongók, de a játékmenetet ért újítások minden platformon egységesek lesznek, és amennyiben a gyakorlatban is működni fognak, nem kizárt, hogy az utóbbi évek legjobb Call of Duty epizódját kapjuk kézhez az ősz folyamán.

Translate »