Oldal kiválasztása

Unreal Engine 3 Window 8 és RT platformokon

Unreal Engine 3 Window 8 és RT platformokon

Az Unreal Engine 3 mostantól hivatalosan is kompatibilis a Windows 8-at, illetve annak kicsit butított változatát az RT-t futtató táblagépekkel is.

Arról korábban is volt megállapodás, hogy az UE3 kompatibilis lesz a Windows 8-cal, a Microsoft új operációs rendszerével, melynek fő célplatformja az asztali PC, illetve az óriáscég high-and táblagépe, a Surface. A kérdés az volt, hogy mi lesz a megfizethetőbb árkategóriába tartozó, és ennek következtében gyengébb teljesítményű tabletek sorsa. Az ilyen gépeken, mint például amiket az Nvidia Tegra chipje hajt, az új OS egy kicsit gyengébb változata fut, ez a Windows RT.

Az Epic ma minden kételyt eloszlatott, amikor előrukkolt egy demonstrációval. Ahogyan azt alább is láthatjátok, egy Win RT-t futtató, Tegra meghajtásu Asus Vivo tableten minden probléma nélkül, akadásmentesen fut az "Epic Citadel" demo. Ez pedig azt jelenti, hogy a grafikus motor, ami olyan címek mögött dolgozik, mint a Gears of War, az Infinity Blades, vagy a Batman játékok, elérhető minden táblagépen is. Ezáltal pedig a többplatformos fejlesztés egy egészen új korszaka elé nézhetünk.

Csak érdekességképpen, az UE3 jelenleg 9 különféle platfromot, s azokon több mint 225 játékot támogat.

Translate »