Oldal kiválasztása

Sziget 2012 – Chilly ajánlója

Sziget 2012 – Chilly ajánlója
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Egy szubjektív listába tömörítve összeírtam, szerintem melyek azok a (nem titkoltan főként mainstream) koncertek, amikre mindenképpen érdemes lesz ellátogatni az idei Sziget fesztivál során.

Személyes toplista alapján próbálom meg kiemelni az idei Sziget azon eseményeit amelyeken szerintem mindenképpen érdemes lesz jelen lenni, mert az előadók garantálják a jó hangulatot. Természetesen a lista saját zenei ízlést tükröz, így érdemes előbb megtekinteni a társított videókat, hogy kiderüljön, egyezik-e az ízlésünk. 🙂

1. LMFAO (USA)

A zárónap önmagában is egy erős nap lesz, de azt hiszem, az utóbbi idők egyik legbevállalósabb és stílusteremtő együttesének koncertjét nem szabad kihagyni. Az LMFAO a Laughing My F*cking Ass Off rövidítése, tagjai pedig elsődlegesen rapperek és táncosok, utóbbit le sem tagadhatnák a videoklipek alapján. A Party Rock Anthem kartondobozos figurája pillanatok alatt belopta magát a rajongók szívébe, azóta pedig a Sexy And I Know It is felkerült a toplistákra. Egyedi és pörgős koncertre számíthatunk már akkor is, ha csak feleannyira jó hangulatot teremtenek a srácok, mint a 2011-es American Music Awards során. (fellépnek augusztus 12-én)

2. Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB)

Talán ezt a társaságot senkinek sem kell bemutatni, hiszen aki látta a Macskajajt, biztosan megragadta a film keserédes és egyben mégis fergetegesen szórakoztató hangulata, amihez nagyban hozzájárultak a felcsendülő muzsikák is. Aki kicsit is rajong az etno-folk irányért, annak kihagyhatatlan koncertet ígér a formáció. (fellépnek augusztus 9-én)

3. The Subways (UK)

A Rock & Roll Queen című számukkal a világ zenei világában óriási ismertségre szert tevő brit indie formáció valószínűleg próbára fogja tenni a hangfalakat, bármelyik színpadon is lépnek fel a tagjai. (fellépnek augusztus 12-én)

4. The XX (UK)

Le sem tagadhatnám, hogy a briteket részesítem előnyben, hiszen a következő kiszemelt is a szigetországból származik, a 2008-ban létrejött The XX nevű bandáról van szó, akik az indie pop irányvonalat választották. Az alábbiakban meghallgatható szám érdekessége, hogy alapul szolgált Rihanna Drunk On Love című számának is. Levezetésnek tökéletesen ideális lesz. (fellépnek augusztus 10-én)

5. Katzenjammer (N)

Harmonika, xilofon, csupa lányokból álló banda, folk, pop, country és balkán zene? Kicsit gyanúsan The Corrs-utódlásnak tűnik, ám mindez semmit sem változtat azon, hogy érdemes lesz adni egy esélyt a norvég együttesnek, legalábbis az alábbi videó alapján valószínűsíthető, hogy jó hangulatú koncertre számíthatunk. (fellépnek augusztus 11-én)

6. Placebo (UK)

A Placebo brit rockbanda lassan már hazajár koncertezni Magyarországra, és eddig már láttunk tőlük rossz és jó koncertet is. A Sziget sem ismeretlen terep a számukra, és mivel éppen egy új albumon dolgoznak, remélhetőleg ebből is hallhatunk majd valamit az idei koncerten. (fellépnek augusztus 8-án)

+1 The Ting Tings (UK)

Őket csak azért raktam bele, hogy legyen mivel kicsábítani a fesztiválra a gyengébbik nem tagjait is, akik szokták szeretni az alábbi formáció produkcióit. 🙂 (fellépnek augusztus 12-én)

Mint a fentiekből is látszik, augusztus 12-re sikerült "kihagyhatatlan" napot összehozniuk a szervezőknek, így ha csak egy napot választhattok arra, hogy kimenjetek a fesztiválra, mindenképpen erre a napra essen a választás, de számos kisebb és nagyobb névvel tarkított a többi nap felhozatala is, úgyhogy úgy tűnik, idén is sikerült a nemzetközi szcénából egy szép csokorra valót válogatni.

Translate »