Oldal kiválasztása

Sony Vaio 2012-es notebookfelhozatal

Sony Vaio 2012-es notebookfelhozatal

A Sony tegnapi, divatbemutatóval egybekötött sajtórendezvényén megismerhettük a legújabb Sony hordozható számítógépeket, amelyek egyrészt árban sem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába, másrészt viszont funkcióikban, hozzáadott tartalmukban kiemelkednek az átlagból.

A rendezvény sztárja egyértelműen a hazai kínálatban először jelentkező ultrabook, a T sorozat, azon belül is a 13 hüvelykes modell volt, amely bruttó 239 ezer forintos árával bőven a versenyképes kategóriába tartozik. Az i3 processzoros gép a mostanában szokásos felosztást követi, azaz a rendszerindításhoz található benne egy 32 GB-os SSD, míg a fő tárhelyet a 320 GB-os hagyományos merevlemez biztosítja. A rendszer Intel integrált chipsettel rendelkezik, így nem kimondottan a játékosokra lett szabva, ám cserébe az akkumulátor-üzemideje kellően barátságos (9 óra). A Sony stratégiájának része, hogy szoftverekkel is megtöltik a gépeiket, így például ehhez egy Adobe Acrobat X Standard teljes értékű szoftvert is ajándékba adnak. A karcsú kialakításhoz 1,6 kg-os tömeg párosul, ami elsőre sokkolóan hathat, ám cserébe egy merevített és strapabíró fém vázat kapunk – mindenki döntse el maga, mennyire hajlandó a tartósságért beáldozni a hordozhatóságot. Elméletileg létezik ebből egy 11 hüvelykes modell is, ám azt itthon hivatalosan nem jelentették be.

 
Ami a játékosok számára viszont inkább érdekes lehet, azt az E sorozatban találhatjuk – a 17 hüvelykes modell ugyanis i7 processzorral, 8 GB memóriával és 750 GB tárterülettel rendelkezik, Full HD kijelzőjéhez egy ATI Radeon HD 7650M párosul 2 GB memóriával, a gép része pedig egy Blu-ray olvasó. Mindezért cserébe el kell viselnünk a 3,2 kg-os tömeget, ám nem pénzügyileg itt is sikerült elég barátságos árat kitalálni, hiszen ezt az erőművet bruttó 350 ezer Ft áron vihetjük haza. Ehhez a készülékhez az Imagination Studio VAIO Edition szoftvercsomag jár. A gépet az elkövetkező napokban tesztelni is fogjuk, így bővebben majd annak a cikknek a keretén belül nyilatkozunk róla.
 
Az E sorozat alapvető jellemzői közé tartozik a billentyűzet háttérvilágítása, a tiszta hangzást biztosító xLOUD hangszórók, a merevlemezek rázkódás elleni védelme, bizonyos modellek esetében az Anti-Theft lopásgátló technológia (korlátozott idejű előfizetéssel), illetve a VAIO notebookok újdonsága egy kézmozdulatokat felismerő technológia (Gesture Control), ami alapvető vezérlési képességeket szolgáltat (videó lejátszása/megállítása, hangerőszabályzás, prezentációk vezérlése stb.) a készülék beépített webkamerájának segítségével – hozzáteszem, a gyorsteszt alapján úgy tűnik, csak megfelelő fényviszonyok mellett. Hogy pontosan kinek szánták a Kinectes mozdulatokat imitáló vezérlést, az nem derült ki, viszont örvendetes, hogy terjedőben van ez a fajta vezérlési mód, ami remélhetőleg idővel egyre pontosabb felismerést és a funkciók bővülő körét eredményezi.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »