Oldal kiválasztása

FRISSÍTVE: E3 2012 – Új szolgáltatásokkal erősít a Sony?

FRISSÍTVE: E3 2012 – Új szolgáltatásokkal erősít a Sony?
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ahogy közeledik az idei E3, úgy erősödnek a nagy konzolgyártók körüli pletykák is, s egyelőre úgy tűnik, a Sony készül a legnagyobb újdonságok leleplezésére.

Múlt szombaton arról számoltunk be, hogy a Sony állítólag szeretne belépni a cloud gaming piacra, amit minden bizonnyal a jelenlegi két nagy résztvevő, az OnLive vagy a Gaikai közreműködésével szeretne megvalósítani.

 

Az MCV azonban nyomozott egy kicsit, s a VG247 múlt heti pletykájára rálicitálva arról számolt be, hogy a Sony nem együttműködni, hanem felvásárolni szeretné valamelyik felhő alapú szolgáltatást. Az Eurogamer szerint a Gaikai nagy bejelentésre készül az E3-ra, így nem kizárt, hogy a Sony őket kebelezi be. Az MCV egyébként úgy tudja, a japánok nem csak a PlayStation kapcsán szeretnék felhasználni az új szolgáltatást, azt ugyanis több területre, így például a Blu-Ray-re is szeretnék majd kiterjeszteni.

 

A mindig jól értesült brit magazin emellett arról is hírt adott, hogy a PlayStation Store a jövőben új szolgáltatással bővül, mégpedig a Storytellerrel. Ez lényegében nem más lesz, mint egy e-könyvek vásárlására alkalmas felület, ahol kezdetben leginkább gyerekeknek szánt meséket szerezhetünk majd be.

 

[FRISSÍTÉS]

A GamesIndustry friss beszámolója szerint a Sony a Gaikai-jal állapodott meg, a szolgáltatás pedig lehetővé tenné, hogy PlayStation 3-on játszunk régi PS1-es és PS2-es játékokat. A magazin úgy tudja, a kezdetben csak PlayStation Networkön keresztül elérhető új funkciót később tévékre, telefonokra, tabletekre vagy laptopokra is kiterjesztené a Sony.

Translate »