Jövő héten veszi kezdetét az idei Game Developers Forum, s úgy tűnik, az eddigi legnagyobb meglepetést a jó ideje csendben dolgozó Valve fogja szállítani. Az egyik internetes magazin állítja, a Half-Life fejlesztői saját játékkonzolon dolgoznak, és jövő héten mutatják be.

A technikai blogként ismert The Verve legfrissebb írása szerint a Valve a jövő héten esedékes GDC-n mutatja be újdonságát, a Steam Box névre keresztelt játékkonzolt, ami tulajdonképpen nem más, mint egy set box kiegészítés, amivel könnyedén elérhetővé válik a Steam óriási játékkínálata, az élmény mégis megegyezik majd a konzolokon tapasztaltakkal.

 

A Steam Box állítólag egy Intel Core i7 processzort, valamilyen NVIDIA kártyát, 8 GB memóriát fog kapni, s nagyjából úgy fog kinézni, mint az Alienware X51. A névtelen forrás szerint USB csatlakozókat is kap majd a készülék, amihez többek között egy, a Mad Catz MLG Pro Circuithez hasonló kontroller is készül, és a tervek szerint egy biometrikus szenzor is helyet kapna benne, amivel a játékosok viselkedését, reakciót lehetne vizsgálni és mérni.

 

Frissítve: 2012.03.04. 15:53:34

 

A Kotaku rálelt a Steam Box állítólagos prototípusára. A kép novemberben készült, és az egyik Valve alkalmazott Twitter oldalán bukkant fel.

 

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás