A német GameStar-ban mutatkozott be a korábban már pletykált SimCity ötödik része, aminek így nem csak első koncepció rajzai, de részletei is napvilágot láttak. A formális bejelentésre valószínűleg a következő napokban kerít sort az EA.

Az egy ideje már Will Wright nélkül működő Maxis legújabb játéka nem egy új Sims lesz, a német GameStarban olvasható előzetesből ugyanis kiderült, kezdeti sikereik gyökereihez nyúlnak vissza, vagyis készül a SimCity ötödik része. A cikkből kiderül, a játék fejlesztése jelenleg 30 százalékon áll, új Glassbox néven futó motort használ (segítségével akár nagyon közelről is követhetjük a városi életet), és a tervek szerint valamikor jövőre fog megjelenni. Az ötödik részben komoly hangsúlyt kap a közösségi élmény, így követhető lesz barátaink városainak épülése, szépülése, megoszthatjuk erőforrásainkat, de akár közösen kormányozhatunk is. Lesz  ranglista is, ahol követhető lesz teljesítményünk.

 

Egyes épületek, mint például a rendőrség és a tűzoltóság fejleszthető lesz, a városok pedig valóban megtelnek élettel, így a simek munkába járnak, szórakoznak, ebédidejükben pedig kávézókban élnek társasági életet. A képeket a galériában találjátok.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás