Oldal kiválasztása

Quantum Conundrum – A Portal készítőjének új játéka

Quantum Conundrum – A Portal készítőjének új játéka
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kim Swift a Valve-től való távozása óta meglehetősen nagy csendben ügyködött legújabb, egészen mostanáig titkos játékán. A jó ideje az Airtight Games kötelékét erősítő Kim az idei PAX-ot tartotta alkalmasnak, hogy bemutassa új puzzle-platformerét, a Quantum Conundrumot.

A Quantum Conundrum egy olyan belső nézetű platfomer-puzzle hibrid, melyben egy ifjú gyerkőcöt alakítunk majd, aki titokzatos körülmények között eltűnt nagybácsiját, Fitz Quadwrangle professzort igyekszik megtalálni. A játék helyszíne a kissé zakkant, de zseniális elmeként ismert tudós nemesi kúriája, ahol a veszélyforrást a professzor különböző őrült találmányai jelentik majd. Főhősünk egy, a kezére erősíthető, dimenziók közötti váltást lehetővé tévő szerkezettel igyekszik az egyes feladványokat megoldani.

 

A párhuzamos dimenziók ugyanis eltérő szabályokkal és atmoszférával rendelkeznek, így amit megtehetünk az egyikben, azt a másikban már nem. Például ami a valós idősíkban nehéznek tekinthető, az az alternatív dimenzióban akár tízszer könnyű lehet, vagy az egyikben lelassíthatjuk az időt, a másikban nem.

 

A Quantum Conundrum 2012 elején fog megjelenni, Steamen, XBLA-n és PSN-en keresztül. A bejelentés mellé képeket és videókat is kaptunk.

Translate »