Az SMBC Nikko Securities elemzője, Kazuharu Miura úgy véli, az év végén csak Japánban megjelenő PlayStation Vita igazán jól fog teljesíteni majd a szigetországban, és a szoftverek eladásai se maradnak majd el.

Az SMBC Nikko Securities elemzője, Kazuharu Miura előrejelzése szerint ugyanis jövő év márciusáig több mint két és félmillió PlayStation Vita találhat gazdára, míg a programokból ugyanezen időszak végéig közel hétmillió példányt vásárolnak majd meg a játékosok. Miura úgy véli, a számadatokat gyakorlatilag csak az befolyásolhatja, hogy a Sony milyen nyitócímekkel, és milyen megjelenés utáni játékokkal tud majd előrukkolni.

 

Az elemző arra is rámutatott, hogy a megjelenés követő három éven belül biztosan nem lesz nyeresége a Sony-nak a gépen, s amíg kezdetben a Sony körülbelül 65 dollárt veszít minden eladott Vitán, addig 2013-ra ez az érték 32 dollára csökkenhet. Miura szerint ilyenkor már közel 8,5 millió eladott Vitával büszkélkedhet majd a Sony.

 

 

Az Ace Securities elemzője, Hideki Yasuda azonban már nem ennyire bizakodó, szerinte ugyanis a bonyulult hardver miatt megnő a fejlesztési idő, és az se biztos, hogy sokan belevágnak majd a kezdetekben a gépre való fejlesztésben, hiszen nem tudni, mit is ér majd el a premier után a Vita.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás