Oldal kiválasztása

Forza Motorsport 4 részletek

Forza Motorsport 4 részletek

Gőzerővel készül a tavalyi E3-on bemutatott, Kinect támogatást is élvező Forza Motorsport 4, melynek fejlesztési munkálatairól mesélt a Turn 10 direktora, Dan Greenawalt.

Greenawalt többek között elárulta, hogy minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a realisztikus ábrázolásra, így a játékban majd szereplő helyszíneket két-három napra kibérelték, ahol aztán több terabájtnyi videót és képet lőttek, melyek segítségével a versenypályák összes jellegezetessége belekerül majd a játékba – kátyuk, csúszos kanyarok, huplik stb.

 

A játék korlátozottan, de támogatni fogja a Kinectet, melynek segítségével nem csak virtuális kormányt ragadva vezethetjük a járgányokat, de akár körbe is járhatjuk, vagy be is ülhetünk azokba a virtuális bemutatótermekben. A Forza Motorsport 4 emellett támogatni fogja a head-tracking technológiát, azaz belső nézetben fejünk mozgását is követi majd a Kinect.

 

A Turn 10 emellett a Pirelli gumiabroncs-gyártóval is szerződést kötött, így az autósportok egyik hivatalos beszállítójának tudását felhasználva az abroncsok viselkedését elemezve igyekszik a fejlesztőcsapat minél hitelesebb szimulációt megalkotni, ahol a gumik kopása ugyanolyan fontosságú lesz, mint az autók egyéb paraméterei.

Translate »