Oldal kiválasztása

Sony – Mérföldkő a PS2 történetében

Sony – Mérföldkő a PS2 történetében

A japán óriáscég friss közleményében arról adott hírt, hogy a PlayStation 2, ami immár több mint tíz éve kapható, átlépte a 150 millió eladott példány álomhatárát.

A Sony második generációs játékkonzolja 2000 márciusában került először a boltokba Japánban, majd ugyanazon év októberében jutott el az USA-ba, míg Európában egy szűk hónappal később, novemberben lehetett hozzájutni. Azóta a PS2 a legnépszerűbb konzollá nőtte ki magát. Összesen 10 828 játék jelent meg a platformra, melyekből 1.52 milliárd példány talált gazdára. A PS2 legemlékezetesebb címe közt találjuk a God of Wart, a Killzone-t, a Metal Gear Solid 2-3-at, a Gran Turismo 3-4-et, viszont a legkeresettebb játék a konzolon a GTA San Andreas volt a maga 20 millió példány fölötti eladásával.

 

A Sony, most, hogy a konzol átlépte a 150 milliós álomhatárt a világszintű értékesítésében, még mindi lát potenciált a lassan felső tagozatos korú masinában. A cég nyilatkozata szerint jelenleg Kelet-Európát, Dél-Afrikát, Dél- Kelet-Ázsiát és a Közel-Keletet tekintik a PS2 potenciális piacának.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »