Oldal kiválasztása

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam – Játékteszt

Battlefield: Bad Company 2 Vietnam – Játékteszt
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Még karácsony előtt futott be a Bad Company 2 legfrissebb prémium tartalma, a vietnámi környezetbe helyezett multiplayer csomag, amivel futottunk egy pár kört, így most alaposan górcső alá vettük.

A Battlefield: Bad Company 2 Vietnam cím senki se tévesszen meg, a márciusban megjelent alapjátékhoz karácsony előtt megjelent legfrissebb fizetős kiegészítőnek ugyanis a nevét leszámítva semmi köze az évekkel ezelőtt megjelent Battlefield: Vietnamhoz. A prémium szeretetcsomag mindössze egy többjátékos kiegészítést takar, mely négy új pályát, hét új járművet, és tizenöt új fegyvert tartalmaz, illetve 69 millió team support akció elkövetése után egy ötödik térképet is megkapnak a rajongók – Battle for Hastings.

 

A térképek változatosságára nem lehet panaszunk, a pályatervezők nagyon kitettek magukért, így a négyből két pálya kisebb méretével, míg a másik kettő monumentalitásával igyekszik levenni minket a lábunkról. Mindegyik helyszín valós vietnámi csatatereket igyekszik megeleveníteni, így a Hill 137 a filmekben sokszor szerepelt "Hamburger Hill" alapján lett mintázva. A lokációk mindegyike – Hill 137, Cao Son Temple, Vantage Point, Phu Bai Valley – kipróbálható Rush és Conquest játékmódokban, viszont a kisebbek inkább előbbire, a Vantage Point és a Phu Bai Valley pedig utóbbira lett jobban kihegyezve, ennek megfelelően a kisebb méretű térképeken járművekből se találunk majd túl sokat, ugyanis gyalogosan is kellően mobilisan tudunk közlekedni.

 

A fegyverekről is hasonlóan kellemesen tudunk nyilatkozni, a készítők ugyanis a hitelességet szem előtt tartva kasztonként három új fegyverrel toldották meg az eddig sem szegényes kínálatot, illetve ehhez még pluszban megkapjuk a mindenki számára elérhető sörétest, valamint a vietnámi háborút jól jellemző lángszórót, amivel sok esetben sikeresen füstölhetjük majd ki a fedezékbe bújt ellenfeleket. A mérkőzések során hamar fel fogjuk ismerni, hogy csakis csoportos szituációkban van értelme a lángszórót alkalmazni, használata ugyanis nem garancia az azonnali halálra, így csak egy alaposan felfegyverzett segítséggel a hátunk mögött érdemes elgondolkodni a bevetésén.

 

A járművek már kevesebb izgalmat és újdonságot csempésznek a már jól ismert építőelemek közé, így oldalanként kapunk egy-egy tankot, egy jól felfegyverzett járőr-hajót, egy háromkerekű, kétszemélyes teherautót, valamint kétféle felfegyverzett terepjárót, illetve Huey helikoptereket. Utóbbiakat ugyan vezetni nem lehet, viszont felpattanva valamelyikre szabadon rakétázhatunk és lövöldözhetünk. A hangulathoz mindenesetre rengeteg tesznek hozzá, így egy-egy túra erejéig mindenképpen érdemes velük a magasba emelkedni.

 

Bár prémium letölthető tartalom a Bad Company 2: Vietnam, az általa nyújtott élményekért elkért összeg mégse tűnik soknak. A kiegészítő a letöltés után azonnal beépül az alapjátékba, ráadásul a Bad Company fejlődési rendszerébe oda-vissza beépülnek tevékenységeink, így a Vietnam kezdetén addig összegyűjtött képességeink és pontjaink azonnal elérhetőek lesznek, aminek természetesen az a hozadéka, hogy a játékot régóta nyüstölők előnyben lesznek a kezdő digitális harcosokkal szemben. A tartalom mellett a vietnámi hangulat megelevenedése miatt érdemes egy esélyt adni a csomagnak, a korhű zenék, a környezet és a fentiekben felsorolt újdonságok ugyanis remekül adják vissza a korábban csak filmekben látott atmoszférát.

 

Értékelés: 9/10

Hozzászólások

Translate »