Egy kiszivárgott jelentés szerint a Microsoft Kinectjének teljesítménye nagymértékben növelhető lenne pusztán szoftveres frissítés útján is.

Milyen lenne, ha a Kinect követni tudná az ujjak mozgását is, továbbá nem csak a kar helyzetét lenne képes felismerni, de azt is, hogy esetlegesen milyen irányba fordul el? Egy mostanában napvilágot látott jelentés szerint mindez lehetséges, mégpedig egy firmware frissítés formájában.

 

A dolog maggyarázata abban áll, hogy a Kinect szenzora képesek lenne 35MB/s-os adatátvitelre is, de jelenleg 15MB/s-ra van korlátozva a rendszer. A határ oka az a felvetés – ami azért nem alaptalan – hogy egy időben több USB eszköz is csatlakozhat a konzolhoz, és így akartakák elkerülni a túlterhelést. Ez így indokoltnak is tűnik, de állítólag a Microsoft emberei már dolgoznak egy javításon, amely nagyobb adatátvitelt tesz majd lehetővé, továbbá a jelenlegi 320×240-es felbontást is szeretnék növelni 640×480-ra.

 

A Microsoft egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, viszont Rich Leadbetter a Digital Foundry-tól elmondta, hogy a szoftveres teljesítménynövelés kivitelezhető, de akadnak bizonytalan pontok. Így például jelenleg nem tudják, ténylegesen mennyire érzékeny a Kinect szenzora, még ha magasabb felbontáson is üzemel majd, továbbá az ezáltal jelentősen megnövekedett adatmennyiség feldolgozása is több időt vehet igénybe, ami lassíthatja az egész rendszert.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás