Oldal kiválasztása

Új Xbox 360 Dashboard jelent meg

Új Xbox 360 Dashboard jelent meg
14 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

November 1. az a nap, amelyet a Microsoftnál az új frissítésre kijelöltek. Kinect-támogatás, szorosabb Zune-integráció, valamint letisztultabb kezelőfelület.

Lassan már minden Live-felhasználónak meg kellett kapnia az értesítést arról, hogy a konzol következő bekapcsolásakor egy kötelező frissítés fog megjelenni (amelynek el nem fogadása esetén a Live szolgáltatástól el leet búcsúzni). Ezt a pár perces frissítést lefuttatva máris egy letisztultabb, a Kinectes vezérlésre kiélezett kezelőfelületet vehetünk használatba.

 

Hogy a puritánabb felület szebb-e, azon lehetne vitatkozni, viszont az biztos, hogy Kinecttel sokkal könnyebb lesz vezérelni, így elengedhetetlen volt a változtatás. Feltételezhető lenne, hogy a tisztulás következtében gyorsabb lenne az egyes navigációs elemek elérése, ám eddig erre felemás eredményeket tapasztaltunk, volt, ami gyorsan bejött, míg volt olyan is, hogy a főmenüben vagy fél percig elgondolkozott a konzol két menüpont közötti váltáskor – gyakorlatilag tehát nem sok változott a teljesítmény terén az előző felület óta.

 

 

Teljes egészében november 10-re fog kiteljesedni a Dashboard is, hiszen ekkor csatlakoztathatjuk a rendszerhez a Kinectet, addig pedig kaptunk pár napot arra, hogy megbarátkozzunk az új kezelőfelülettel.

Translate »