Oldal kiválasztása

Final Fantasy XIV – Bajban a Square Enix

Final Fantasy XIV – Bajban a Square Enix
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A japán stúdió is összegezte az elmúlt pénzügyi időszakot, a kapott eredmények azonban nem túl biztatóak. Többek között a nemrég PC-n debütált Final Fantasy XIV is csúnyán alulteljesített.

A Square Enix adatai szerint ugyan nyereséggel zárta az áprilistól szeptemberig tartó üzleti félévet, azonban a tavalyi eredményekhez képest komoly zuhanást produkált a stúdió. Az említett időszakban összesen 5,7 milliárd jen profitja volt a Square Enix-nek, amit lényegében két remekül teljesítő címnek köszönhetnek, mégpedig a Dragon Quest Monsters: Joker 2-nek és a Kane & Lynch 2: Dog Days-nek, amik mind-mind több mint egymillió példányban találtak eddig gazdára.

 

A szeptember végén PC-re megjelent Final Fantasy XIV se büszkélkedhet komoly eredményekkel, a stúdió MMO-ja ugyanis eddig mindössze 630 ezer példányban kelt el. Az eladott lemezek régiónkénti eloszlásában Európa vezet 230 ezer példánnyal, míg az USA-ban 210 ezer, Japánban pedig 190 ezer korong lelt gazdára. A cég elnöke, Yoichi Wada a befektetőknek tartott konferencián ígéretet tett, hogy már dolgoznak a játék hibáinak orvoslásán, és a tavasszal megjelenő PS3-as verzió finomhangolásán.

Translate »