Ezen a héten mutatkozott be a nagyközönség előtt a Microsoft mozgásérzékelős kiegészítője, a Kinect, ami az EETimes beszámolója szerint hatvan dollárjába kerül a redmondiaknak.

A napokban megjelent egy beszámoló, melyben a UBM TechInsights csapata a napokban darabokra szedett Kinect alkatrészeinek körübelüli árait igyekszik bemutatni az olvasók számára. A publikációból egyértelműen kiderül, hogy a Microsoft 56 dollárért szerzi be a Kinect alkatrészeit, ami ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államokban 150 dollárba kerül, a mozgásérzékelős kütyü, akkor jól látható, hogy majdnem háromszoros hasznot hoz a redmondiaknak a kiegészítő. Persze ebben a becslésben nem szerepelnek az egyéb járulékos költségek, de így is remekül profitot termel a Kinect.

 

Eközben Steve McGill, az angol Xbox részleg vezére a CVG-nek adott interjút, melyben egyértelműen leszögezte, az első igazán komoly, hardcore réteget megcélzó Kinect játékok csak 2011-ben fognak megjelenni. Ezek közül jópárat már megismerhettünk az idei Tokyo Game Show-n, de a jövőben újabb címeket is bemutatnak majd, melyek között több olyan is akad, amik igyekeznek vegyíteni a sima kontrolleres és Kinectes irányítást.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás