Oldal kiválasztása

Óriási Nintendo-s előny Észak-Amerikában

Óriási Nintendo-s előny Észak-Amerikában

A Nintendo of America ikonikus főhoncho-ja, Reggie Fils-Aime egy New Yorkban tartott konferencián beszélt a kiotóiak tengerentúli helyzetéről, amely óriási számokkal párosult.

A Nintendo nem csupán a briteknél és a felkelő nap országában (itt a Wii-vel már nem annyira) népszerű manapság, de Észak-Amerikában is igen-igen kelendőek a termékeik. Reggie Fils-Aime legfrissebb beszámolója szerint, az NPD adatait alapul véve adta az egybegyűltek tudtára, hogy a Wii és a DS hatalmas fölénnyel uralja a játékpiacot. Míg az előbbi gépezetnek 30.4 milliós felhasználói bázisa van, addig az utóbbinak 43.1 milliós, tehát a hordozható kistesó 12.7 millióval vezet az asztali konzolok táborát gyarapító "forradalom" előtt.

 

A sorban harmadik masina a hazai pályán versenyző Xbox 360, melyből odaát 21.9 millió darabot értékesítettek, majd követi azt a PSP, a 17.7 milliós fogyásával, a sort pedig a PlayStation 3 zárja 13.5 millióval. Egy kis matekozás után tehát tisztán kirajzolódik, hogy a Wii 8.5 millióval fogyott jobban, mint az Xbox 360, 12.7 millióval erősebb volt eddig, mint a PSP és 16.9 milliós hátrányt ad a PlayStation 3-nak. A DS 12.7 milliót ver a Wii-re, 21.2 milliót az Xbox 360-ra, 25.4 milliót a PSP-re és 29.6 milliót a PlayStation 3-ra. A Wii-s Balance Board periféria se volt piskóta, 12 millió darabtól váltak meg a 2008-as bemutatkozása óta. Tapsvihar!

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »