Oldal kiválasztása

Indul a multikulti rendezvénysorozat az U26-ban

Indul a multikulti rendezvénysorozat az U26-ban
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Októberfeszt magyar módra! Érdekel?

A djuice beindítja a multikulti rendezvénysorozatát. A cél egy adott nemzet kulturális és gasztronómiai különlegességeire fókuszálva betekintést engedni más országok mindennapjaiba és szokásaiba. Első megálló október végén természetesen Bajorország, és a müncheni mintára megálmodott Októberfeszt, ahol a sör, a bajor jellegű ételek és a jó hangulat az úr.
 
Október 30-án Budapesten német mintára rendezik meg – igaz csak kicsiben – a magyarok saját Októberfesztjét. 
 
A kiindulópont és az ötletet adó rendezvény természetesen a müncheni Oktoberfest, mely a világ egyik legnagyobb népünnepélye. Évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek, melynek alkoholtartalma jóval magasabb, mint általában. Az Oktoberfest történelme messzire nyúlik vissza, hiszen először 1810. október 12-én rendezték meg, I. Lajos király az esküvőjének apropóján. Az Oktoberfest ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. Átlagosan minden évben nagyjából 60 000 hektoliter fogy a kesernyés nedűből. 
 
 
Az U26 djuice clubshopban október 30-án különleges sörkóstolón ismertetünk meg minden vállalkozó kedvűt a különböző fajtájú itókák elkészítésével és történetével. A bajor jellegű ételek mellett, koraeste lesz sörcurling, beerpong, és korsó pimpelés. Aki nem tudja, hogy ezek pontosan mit is takarnak? Semmi gond! Jöjjön, próbálja ki, imádni fogja! Az este hangulatáért a Németországból érkező lemezlovas Alex Barck (Sonar Kollektiv, Jazzanova) és további hazai dj-k, Crimson, Jagist, Grgfr gondoskodnak. 
 
Koccints barátaiddal és élvezd a müncheni hangulatot itthon!
 
Időpont: 2010. október 30.
Helyszín: U26 djuice clubshop, Eiffel tér
 
 
Translate »