Oldal kiválasztása

StarCraft II: Wings of Liberty – Remek rajtot vett

StarCraft II: Wings of Liberty – Remek rajtot vett
11 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ahogy azt várni lehetett, kiváló rajtot vett a kedd óta megvásárolható, tizenkét éve várt StarCraft folytatás, a Wings of Liberty, mely ebben a pár napban majdnem kétmillió példányban lelt eddig gazdára.

Ugyan hivatalos adatokkal még nem rendelkezünk, de a VGChartz előzetes becslései szerint a megjelenés óta eltelt három napban több mint 1,8 millió StarCraft II: Wings of Liberty talált eddig gazdára. Az adatokban szerepelnek azok a fizikai adathordozók, és azok a digitális letöltés útján értékesített példányok melyeket Európában és az Egyesült Államokban vásároltak meg. Vagyis mindez azt jelenti, hogy a keleti régió, azaz Ázsia – Korea, Japán stb.

 

Érdekesség, hogy az összeladás 31%-át, mintegy 570 ezer darabot csak digitális letöltés formájában értékesítettek, míg a becsült 1,8 millió eladott példány 57%-át Észak-Amerikában értékesítették. Colin Sebastian, a Lazard Capital Markets elemzője szerint szeptember végére az eladások elérhetik a 4,5 milliós példányszámot, míg az év végére a 6,5 millió sem tűnik elérhetetlennek.

 

A terran kampányt bemutató Wings of Liberty megjelenése után természetesen a következő epizódot övezi majd nagy figyelem, így nem meglepő, hogy egyesek már a Zerg kampányt bemutató Heart of the Swarm kapcsán érdeklődnek. Carl Chimes, a fejlesztésben résztvevő munkatárs a CVG-nek elárulta, még mindig a fejlesztési stádiumnál tartanak, és jelenleg nem is állnak úgy, hogy bármit is bejelentsenek, de annyit azért elárulhat, hogy a Zergekre koncentráló expanzió sokkal epikusabb lesz, mint a most megjelent Wings of Liberty. Az interjúból egyébként az is kiderült, hogy a Blizzard továbbra se tervez konzolokra fejleszteni, és amíg a dizájn szempontjából nem teljesíti egyik masina se a csapat elvárásait, addig csakis a már jól bejáratott platformokra fognak játékot készíteni.

 

Végezetül egy érdekes észrevétel, amit az egyik rajongónak köszönhetünk: Lost Vikings mini-játék a StarCraft II-ben!

Hozzászólások

Translate »