Oldal kiválasztása

E3 2010 – Hivatalos Rock Band 3 bejelentés

E3 2010 – Hivatalos Rock Band 3 bejelentés

Nem kellett várnunk az E3-ig, hogy leleplezzék a Rock Band 3-at, az USA Today ugyanis mindenkit megelőzött. A neves magazin egy közel öt perces előzetesben részletezi a játék újdonságait.

A videóból egyértelműen kiderül, a Harmonix két éve fejlesztés alatt álló új Rock Band játéka több ponton is megújul. Először is igaznak bizonyultak azon pletykák, miszerint billentyűs hangszert kap a Rock Band 3. Mostantól ugyanis egy huszonöt billentyűs szintetizátoron is pötyöghetünk, de nem ez az egyetlen hangszereket érintő újdonság. A játékhoz két különböző, teljesen megújult gitárt is kapunk. Amíg a Guitar Hero esetében gyakorlatilag csak dizájnváltásról volt szó, addig a Rock Band 3-ban is lehetőségünk lesz húrozott gitárral zenélni, ugyanúgy, mint a Power Gig: Rise of the SixStrinben. A bejelentés szerint így kapunk egy Fender Squier Stratocastert, és egy Mad Catz készítette Fender Mustang Pro-t.

 

Az új hangszerek az élethűbb zenélést hivatottak majd szolgálni, de nem csak ezekben módosul a játék. Kapunk egy új, sokkal mélyebb sztorimódot is, melynek elején megalkothatjuk és saját ízlésünkre formálhatjunk bandánk tagját, hogy aztán egészen a világhírig kövessük csapatunk pályáját. Kapunk egy új játékmódot is, a Rock Band Pro-t, ahol a szobazenészek új dolgokat tanulhatnak, ezzel is tökéletesítve technikájukat. Például a játékmódban játék közben magyaráz és oktat a Rock Band 3, így megtudhatjuk, hol is érdemes fogni a gitár nyakát, vagy mikor érdemes "pötyögni". Összesen 83 dalt tartalmaz az új rész, de visszafelé is kompatibilis lesz az összes többi epizóddal, így a napokban megjelent Green Day, és a tavaly megjelent The Beatles mellékszállal is. Így közel 2000 nótához juthatunk hozzá. Éppen ezért a játéklistában történő keresés is megújul, gyakorlatilag mindenféle módon kereshetünk és szelektálhatunk. Például megmondhatjuk a játéknak, hogy csak a Rock Band 3 dalait mutassa, vagy csak a három perc alatti zenéket listázza ki.

 

A játékmenet is átesik egy-két változáson, a bejelentés során mégis azt hangsúlyozták a legjobban, hogy játék közben mindenféle megszakítás nélkül ugorhatunk be zenélni – vagy léphetünk ki -, és akár szüneteltés mellőzése nélkül is nehézségi fokozatot is válthatunk.

 

Bővebben itt olvashattok az újdonságokról, lentebb pedig az első videót is megleshetitek!

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »