A cím jócskán magyarázatra szorul, de lényegében annyiról szól a történet, hogy egy amerikai kutatócsoport felmérte, melyik konzollal csatlakoznak legnagyobb arányban a világhálóra odaát.

A The Diffusion Group névre keresztelt, statisztikákkal foglalkozó kutatóintézet felmérése szerint a tengerentúlon a konzoltulajdonosok tetemes hányada csatlakozik játék masinájával a világhálóra, de közülük is a PlayStation 3 tulajdonosok ilyen téren a legaktívabbak. A Sony gépét birtoklók 78%-a kötötte a gépét netre, míg az Xbox 360-as bázis 73%-a tette ugyanezt. Harmadik helyen a Nintendo Wii áll, közülük 54%-a használja a netezés számukra elérhető formájának valamelyikét.

 

A felmérést végző intézet 2000 egyesült-államokbeli, szélessávú internet felhasználó kikérdezése alapján állította fel a fenti arányokat, tehát jól tükrözik a valóságot. Manapság a konzolok már nem csupán az online multiplayerre korlátozzák a világháló használatát, de például mindhárom masinának van videó letöltő szolgáltatása (Netflix) is.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás