Oldal kiválasztása

Öt éves a PlayStation Portable

Öt éves a PlayStation Portable

Tegnap ünnepelte ötödik születésnapját a Sony első zsebkonzolos próbálkozása, az elmúlt években több ráncfelvarráson is átesett PlayStation Portable.

Az elmúlt öt évben meglepően sikeres termékké vált a PlayStation Portable, a bejelentés szerint ugyanis közel 17 millió példány talált gazdára a tengerentúlon. Az elmúlt öt évben több ráncfelvarrás után tavaly mutatkozott be a könnyebb, karcsúbb és UMD lemezeket mellőző PSP Go, azonban a Sony ezen próbálkozása csúfosan megbukott. A zsebkonzol 2007-ben csatlakozott a PlayStation Network hálózatára, így a filmnézésre, zenehallgatásra és játékok futtatására is alkalmas multiplatformra az elmúlt öt évben 520 program jelent meg UMD lemezen, míg több mint 300 a PlayStation Network-ről tölthető le.

 

A héten bejelentett Nintendo 3DS kapcsán felröppentek a pletykák, miszerint a Sony is generációváltáson töri a fejét, azonban John Koller marketinges elárulta, ők is élénken érdeklődnek a 3D technológia iránt, de marokkonzolok esetében szinte biztos, hogy nem fogják alkalmazni a technológiát.

Translate »