Oldal kiválasztása

Új stúdiót állít fel a Rare

Új stúdiót állít fel a Rare

A korábban Nintendo tulajdonban lévő, majd nyolc éve Microsoft fennhatóság alá kerülő, brit játékfejlesztő egy új stúdiót nyit hamarosan Birminghamben. A cél, hogy a régi fejlesztési modelleket újakra cseréljék.

A Microsoft égisze alatt tevékenykedő Rare áprilisban új irodát nyit, amely nagyjából kilencven főt foglalkoztat majd és reményeik szerint leváltja a már elavultnak számító fejlesztési modellt, ergo két csapattal rugalmasabban tudnak alkotni, dolgozni, játékokat létrehozni. A team létszámát a fluktuáció is mozgásban tartja, azaz ingadozni fog attól függően, hogy hány emberre lesz éppen szükség az adott fejlesztési ciklusokban.

 

 A brit csapat most először merészkedik ki a twycrossi főhadiszállásáról, de ennek a lépésnek éppen itt volt már az ideje, érkezett a sugallat az illetékesektől. A korábbi, hivatalosan megcáfolt pletykákkal ellentétben tehát a stúdió nem költözik Birminghambe, hanem kiegészül az új irodával, így áprilistól két műhellyel operálnak tovább. A Rare felelős többek között olyan klasszikus alkotásokért, mint a Banjo-Kazooie, a Perfect Dark, vagy a Killer Instinct.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »