Oldal kiválasztása

FRISSÍTVE: CES 10 – Microsoft konferencia

FRISSÍTVE: CES 10 – Microsoft konferencia
15 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Sony sajtótájékoztatójával ellentétben a redmondiak rengeteg érdekességről számoltak be, de természetesen a tavalyi E3-on bemutatott Project Natal kapta a főszerepet.

A Microsoft hazai idő szerint éjjel tartott konferenciáját a cég elnöke, Steve Ballmer vezényelte le, aki a szokásos számadatokkal nyitotta beszédét. A redmondiak vezére elárulta, játékgépük, az X360 eladásai világszinten elérték a 39 milliós határt, míg a konzol 2005-ös debütálása óta több mint 500 millió szoftvert értékesítettek, ami több mint 20 milliárd dolláros költekezést jelentett a vásárlók részéről. A LIVE-ot illetően mindössze annyi derült ki, hogy jelenleg több mint 20 millió felhasználó használja a szolgáltatást.

 

Az este sztárja mégis a tavalyi E3-on bemutatott hang- és mozgásérzékelős távirányító, a Project Natal volt, ami új bemutatóval és friss részletekkel kedveskedett a jelenlévőknek. Többek között kiderült, hogy a névleges névvel még mindig nem rendelkező hardver az év végi ünnepi szezonban fog megjelenni és 30 frame per szekundumos érték mellett fog működni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a játékok is ezen az értéken futnak majd, ugyanis ez csak a testmozgásunk érzékelésének sebességét takarja. A bejelentés mellé egy új trailer is érkezett.

 

Végezetül pedig egy meglepetés bejelentéssel is tudunk még szolgálni, a Microsoft ugyanis leleplezte új szolgáltatását, a Game Roomot, mely egy virtuális játékteremnek felel meg, ami a következő három évben több mint 1000 játékot kínál majd kipróbálásra. A játékokat 240 és 400 MS pont közötti összegekért vásárolhatjuk majd meg, viszont lehetőségünk lesz egyszeri játékért is fizetni, ez 40 MS pont leperkálása után lesz majd lehetséges. A szolgáltatás már most tavasszal elindul, természetesen X360-on és PC-n is elérhető lesz, és kezdésnek 30 klasszikus arcade és konzol klasszikus lesz letölthető, olyanok, mint a Centipede, Asteroids Deluxe, vagy a Super Cobra.

 

Frissítve: 2010.01.07. 20:21:21

 

Most érkezett a hír, miszerint 1080p felbontásban pompáznak majd a Microsoft virtuális Játékszobájában megvásárolható régi kor alkotásai. A redmondiak azt is bejelentették, hogy jelenleg olyan csapatok állnak a projekt mögött, mint az Atari, Activision, Intellivision, és a Konami. Lehetőségünk lesz párbajra hívni haverjainkat, a PC-s és X360-as eredménylista akár együttesen is nyomonkövethető lesz, és persze rengeteg Achievement biztosítja majd tartós szórakozásunkat.

 

Frissítve: 2010.01.09. 17:56:58

 

Ilyen lesz a Konami játékterme:

Translate »