Oldal kiválasztása

Halloween – Játékok ihlette töklámpák

Halloween – Játékok ihlette töklámpák
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Már lassan egy órája túl vagyunk az angolszász kultúra egyik jellemző ünnepén, a Halloween-on, talán még aktuális, ha most tesszük közzé a játékok ihlette töklámpák felvételeit.

Alapvetően az angolszász országokban és kultúrában van jelen a Halloween, mint ünnep, mely a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe. Eredetileg a kelta kultúra őszre (november 1-jére) eső újév Samhain ünnepéből ered. Mivel ezen az éjszakán vándoroltak a tavaly elhunytak lelkei a holtak birodalmába, többen úgy hitték, hogy az élők nyugalmát zavarják ezzel meg. A vándorlás megkönnyítése érdekében az emberek ételt és állatot áldoztak a szellemeknek.

 

Magyarországon még mindig kevesen ünneplik, de azért a mai fiatalság tisztában van vele, hogy miről is szól ez az ünnep és mik azok a jellegzetességek, amik ezt a napot övezik és jellemzik. Több oldal is töklámpa versenyt hirdetett, a legjobb művek közül pedig a magazinok olvasói választanak majd. Ezek közül a mesterművek közül válogattunk ki párat, a kimaradt felvételeket pedig ITT és ITT tudjátok megtekinteni.

 

Translate »