Oldal kiválasztása

Filmhírek a nagyvilágból

Filmhírek a nagyvilágból

Az Álomgyár hétvégére időzítette legtöbb megjelenésre váró filmjének friss előzetesét. Összesen hét film vadonatúj kedvcsinálóját tekinthetitek meg.

Alice Csodaországban :

A Disney 1951-ben megjelent egyik legmesésebb rajzfilmjét viszi jövőre vászonra, újraálmodott verzióban Tim Burton. A jövő év tavaszától a filmszínházak műsorára tűzött kedvcsináló az első előzetes bővített verziója, melyben gyakorlatilag a teljes színészgárda felvonul: Mia Wasikowska, mint Alice, Johnny Depp, Michael Sheen, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Alan Rickman, Stephen Fry, Crispin Glover, Christopher Lee, Matt Lucas, Noah Taylor, Timothy Spall, Marton Csokas, Eleanor Tomlinson, Annalise Basso, Jemma Powell and John Hopkins. A filmet a tengerentúlon március 5-től kezdik vetíteni, és a rajzfilm mellett a könyvből is táplálkozik majd, bár az eddig látottak alapján inkább a rajzfilm szolgált alapul.

Alice in Wonderland – Extended Trailer

Avatar:

A csütörtöki sztorit bemutató trailer után kaptunk egy "Így készült videót" is, ami több mint négy percnyi rendezői, színészi kommentárral nyakon öntött látványorgiát ígér. A videóban rengeteg soha nem látott jelenet bukkan fel, viszont elég erősen SPOILER-es, így tényleg az nézze meg, aki nem bír várni december 17-éig.

 

Dark World:

Újabb orosz látványmozi készül, így a Black Lighting után a Dark World is a világ meghódítására készül. A sötét, misztikus fantasy-t Anton Megerdicheva rendezi, a főszerepben pedig egy északi, kihalt falvacskába látogató egyetemi hallgató áll majd, akik sikeresen feltámasztanak valamilyen ősi gonoszt.

 

Invictus – A legyőzhetetlen:

A Dél-Afrikai Köztársaságban, nem sokkal az apartheid rendszer bukása után, az első rögbi-világbajnokság idején játszódó történet Nelson Mandela életének egy különösen izgalmas szakaszáról szól. főbb szerepekben Morgan Freeman és Matt Damon látható. Freeman Nelson Mandelét fogja megformálni, míg Damon a Springboks focicsapat kapitányát, Francois Pienaar játssza el. A film John Carlin regényén alapszik. A filmet Clint Eastwood rendezi és december 11-én mutatják be.

 

Nowehere Boy:

A The Beatles egyik alapítótagjának, John Lennon fiatalkorát dolgozza fel a film, ami Julia Baird, Lennon féltestvére: Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon című könyve alapján készült. Lennon korai éveit bemutató alkotásban a főszerepet Aaron Johnson, nagynénjét pedig Kristin Scott Thomas alakítja. Magyar premierdátumunk egyelőre nincs, a világ egyes pontjain azonban már idén elkezdik vetíteni.

 

Star Trek:

A napokban jelent meg J.J. Abrams rendezte újraindított Star Trek mozi BD/DVD kiadása, ami rengeteg kivágott jelenetet is tartalmaz, így többek között arra is fény derül, vajon mi a fészkes fenét művelt Nero abban a néhány évtizedben, amíg Spock visszatérésre várt.

Star Trek – DVD Bonus Footage

The Road:

Végezetül mai előzetes-cunaminkat a Viggo Mortensen főszereplésével készülő poszt-apokaliptikus mozi második kedvcsinálója zárja. A rendező székben John Hillcoat csücsül, a f orgakótkönyvet pedig Cormac McCarthy regényéből adaptálják. A Pulitzer-díjas regény alapján készülő adaptációban a főbb szerepeket Viggo Mortensen, Robert Duvall, Charlize Theron, Guy Pearce, Kodi Smit-McPhee alakítja, a bemutatóra november 25-én kerül sor.

Translate »