Oldal kiválasztása

A játékok jövője 2078-ban

A játékok jövője 2078-ban
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Sony még 2006-ban egy frappáns reklámmal próbálta felvázolni, mit is vár a jövőtől, merre is tart majd a játékok jövője. Az elképzelés nem rossz, figyelembe véve, hogy van némi valóságalapja.

A videóban ugyanis a PS9-nek nevezett konzol nem más, mint egy nanotechnológián alapuló, gömbszerű kütyü, mely használója számára lehetővé teszi, hogy saját maga legyen részese, főszereplője az eseményeknek. A PS9 közvetlenül kapcsolódik az agyhoz és testünk egésze felett veszi át az irányítást, vagyis a virtuális valóság kora egyértelműen beköszöntött. 

 

Hasonló elképzeléseken alapulhat esetleg a népszerű Still Life jövőbeli átalakulása, ami akár "Real Life" néven is futhat majd évek múlva. Egy cikk szerint a társadalmi kapcsolatok kiszélesítése a jelenlegi Web 2.0 egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő szegmense. Manapság poligonokból álló, rólunk mintázott avatarok és digitális képmások rohangálnak egy-egy ilyen rendszerben, de mi van, ha ezeket a kapcsolatokat, az új emberek megismerését még személyesebbé tennénk? Vagy saját életünk, világunk teljes megtervezése válna valóra ilyen platformokon?

 

És hogy mi várható a közeli jövőben? A Microsoft a konzol piac egyik vezetőjeként az Xbox 720 fantázianevű modelljét dobhatja piacra, feltehetőleg 2011 környékén, jövőre pedig meg fog jelenni hang- és mozgásérzékelős kontrollerje, a Project Natal, amiről ITT olvashattok részletesebben. A Sony válaszul jövőre dobja piacra a Sony Wand névre keresztelt mozgásérzékelős kontrollerét, viszont a PS3-at 2012-ig, 2013-ig biztosan forgalomban hagyja, addig nem lesz új Sony konzol.

 

PC-s fronton az idei GDC-n bejelentett OnLive nyújthat majd meglepetéseket, ugyanis a "A jövő játékplatformjaként" aposztrofált szolgáltatás kétségkívül meglepően frappáns ötlettel kívánja fellendíteni a PC-s ipart.

Translate »