Oldal kiválasztása

Gabe Newell – A játékosok fektessenek a fejlesztésbe

Gabe Newell – A játékosok fektessenek a fejlesztésbe
14 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Valve mindenható ura, Gabe Newell a Good Game-nek adott videóinterjúban érdekes dolgokról mesélt. Az úriember szerint sokkal jobb lenne, ha maguk a játékosok finanszíroznák a játékok fejlesztését.

Newell úgy nyilatkozott, hogy mostanában egyetlen téma foglalkoztatja, a fejlesztés megfinanszírozása a közösség által. A Valve vezetője elmondta, a fejlesztés kezdetén már rendelkeznie kell a csapatnak a teljes munka kivitelezéséhez szükséges büdzsével, ami akár 10 és 30 millió dollár között is mozoghat, így a befektetés nagyon sok kockázatot rejt magában a kiadó és maga a fejlesztőstúdió számára is, így konzervatívoknak és kockázatmenteseknek kell lenniük a fejlesztéskor, ami nyilván azzal jár, hogy nem tudnak a fejlesztők újdonságokkal előrukkolni.

 

Éppen ezért Newell úgy véli, sokkal jobb lenne, ha maga a közösség finanszírozná a fejlesztési munkálatokat. Ez persze azt jelentené, hogy sikeres befeketetés esetén a finanszírozó kérhetné saját jussát, esetleg speciális kiadványát, ami mindenképpen érdekes ötletnek tűnik. Gyakorlatilag ez a fejlesztők és a kiadók számára előnyös lehetne, hiszen könnyebben fel tudnák mérni az igényeket, de nagy kérdés, vajon maguk a játékosok mit szólnak az egészhez?

Translate »