Oldal kiválasztása

Assassin’s Creed 2 – Friss részletek érkeztek

Assassin’s Creed 2 – Friss részletek érkeztek
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Game Informer magazin következő számában leplezik le az Assassin’s Creed második részét, de ismét idő előtt kiszivárogtak az első konkrét információk.

Az idő előtt kiszivárgott információk bizonyossá tették a múltkori pletykákat, miszerint a játék a középkori Itáliában játszódik és a folytatásban egy új főhőst kell majd terelgetnünk. A magazinból kiszemezett részletekből kiderül, hogy az új bérgyilkos az Altair / Desmond vérvonal egyik utódja, egy firenzei nemesi család leszármazottja és az Ezio Auditore de Firenze névre hallgat. Az Assassin’s Creed 2 1476-ban, Itáliában játszódik, ahol a kanálisokkal tüzdelt Velence korhű látványosságai mellett  – Szent Márk Bazilika, Grand Canal, Rialto híd – Toszkanába is ellátogathatunk.

 

Főhősünk a kor számos híres személyiségével összefuthat majd kalandjai során, így alkalmunk nyílik Machiavelli-vel, Caterina Sofrza-val, és Lorenzo de Medici-vel is találkozni. Utóbbit akár egy merénylet során el is tehetjük láb alól. Fontos, központi szerepet kap a játékban Leonardo Da Vinci műhelye, és az ott készült összes kütyü, köztük a teaser videóban is látott repülő masina, amivel Ezio az eget szeli majd. Főhősünk emellett úszni is képes lesz, továbbá nem felejtett el lovagolni is, és ha úgy tartja kedvünk, akkor akár a naplementét is megtekinthetjük valami magas épület tetején, ugyanis a játékba belekerül a napszakváltás.

 

Az első rész repetitív jellegéből adódóan a UbiSoft tanult a hibájából, így összesen 16 küldetés vár majd ránk, és a korábbi zsebtolvajlások helyett sokkal összetettebb és bonyolultabb küldetések várnak majd ránk. Főhősünk rengeteg fegyverrel rendelkezik majd, melyeket speciális képességekkel ruházhatunk fel. Repertoárunkat olyan szépségek ékesítik, így a kardoktól és tőröktől kezdve a buzogányon át a lándzsáig minden megfordul majd a kezünkbe. Újdonság, hogy a célszemélyek saját fegyvereit is felhasználhatjuk küldetésünk teljesítésére. Az ellenfelek mesterséges intelligenciája is renováláson esik át, így a durvább fegyverzet durvább ellenfeleket jelent, ami annyit tesz, hogy a páncélozott katonák mellett megjelennek az intelligens őrök, akik  a szénakazlakat és búvóhelyeket a lándzsájukkal bökdösik. A merényletek során több taktikai is a rendelkezésünkre áll. Többek között élhetünk a nappal / éjszaka ciklus előnyeivel, illetve a meglepetés erejével, igaz ilyenkor álcánkat kénytelenek leszünk feladni. Ezen kívül megjelenik a gyógyászat, így egy-egy komolyabb sérülés után a város helyi orvost kell felkeresnünk. "Hírhedtségi" rendszer is helyet kap a játékban, vagyis tetteink alapján ítél meg Velence lakossága, és ennek megfelelően viszonyulnak hozzánk.

 

Az Assassin’s Creed 2 jelenleg nem rendelkezik megjelenési dátummal, de az már biztosra mondható, hogy X360-ra és PlayStation 3-ra is tiszteletét teszi a játék új főhősőe, Ezio.

Hozzászólások

Translate »