Oldal kiválasztása

GDC 09: Új szolgáltatásokkal erősít a Games for Windows Live

GDC 09: Új szolgáltatásokkal erősít a Games for Windows Live

A GDC második napján a Microsoft bejelentette, új szolgáltatásokkal bővül ki a LIVE szolgáltatás PC-s megfelelője, a Games for Windows Live.

A Microsoft X360-on elindított LIVE szolgáltatása nem régóta érhető el a PC-sek számára. A kezdetben fizetős, majd a felhasználók kérésének eleget téve ingyenessé vált Games for Windows Live a mai napig megosztja a felhasználókat, a Microsoft ennek ellenére folyamatosan fejleszti az online rendszert, ami ezúttal újabb lehetőségekkel egészült ki.

 

A Game Developers Conference-en jelentette be a redmondia gárda munkatársa, Dave Luehmann, a Microsoft Game Studios PC-s részlegének fejese, hogy kalózkodás ellen beépített új, online hitelesítési rendszert, és in-game Marketplace-t is kap a PC-s LIVE. Utóbbi lehetőség lehetővé teszi, hogy ha az adott játék készítője beépíti játékába a szolgáltatást, akkor játékon belül is vásárolhatunk extra dolgokat kedvencünkhöz, így nem kell kilépni a Windows-ba menet közben. Ezen kívül kapunk egy úgy nevezett Cloud Saves opciót, amelynek köszönhetően Live-profilunkban tárolhatjuk játékbeli mentéseinket, hogy aztán azokat bárhonnan betölthessük, ahol hozzá tudunk férni a rendszerhez.

Translate »