Oldal kiválasztása

Diablo III – Búcsút intünk a nekromantának!

Diablo III  – Búcsút intünk a nekromantának!

Az elmúlt pár napban több érdekességre is fény derült a Diablo 3 kapcsán. Többek között kimarad a játékból régi kedvencünk, a nekromanta, illetve Jay Wilson, a játék dizájnere is megadta a végső kegyelemdöfést a rajongóknak.

A Diablo 3 bejelentését követően többen is felhördültek a színkavalkád láttán és egyesek azonnal temetni kezdték a játékot, hiszen annak elődjei árasztották magukból a sötét, gótikus hangulatot. Több mint ötvenezer ember rohant aláírni egy petíciót, melyben a rajongók követelték, hogy a Blizzard ezt a World of Warcraftra hajazó színvilágot inkább mellőzze, aztán jöttek a pofonok.

Első alkalommal is Jay Wilson, a játék dizájnere szólalt fel az ügyben, aki kijelentette, hogy a Blizzard maximálisan elégedett a jelenlegi látványvilággal, ráadásul ennek a színes megjelenítési módnak célja van, így felejtős, hogy ezen változtatni fog a cég. Ha megengedtek egy személyes véleményt, akkor jelzem, hogy inkább bízok a kaliforniai csapatban, mint pár önbíráskodóban, aki még mindig a múltban él. Aztán Wilson nem bírta megállni, hogy ne véleményezze a rajongók által készített terveket és az igazság az, hogy a véleményével szerintem sokakat meggyőzött.

Első körben leszögezte, hogy a képek Photoshoppal készültek, nem pedig 3D motorral, így máris felesleges összehasonlítani, hiszen ezeket megoldani 3D-ben szinte lehetetlen feladat, ugyanis a megvilágítási rendszer még igencsak gyerekcipőben jár. Ezen kívül túlságosan unalmasak és egysíkúak lennének a pályák, továbbá sem a terpetárgyak, sem az ellenfelek és csapattársak nem lennének kivehetők, így pedig nem sok értelme van a játéknak. Végezetül elárulta, hogy a korábban bemutatott videóban látott világ csak töredéke a teljes univerzumnak, melyben igenis lesznek majd helyszínek, ahol visszaköszön az igazi Diablo-feeling, úgyhogy tényleg nem kell aggódnia senkinek.

A minap pedig arra is fény derült, hogy a sorozat híres nekromantája kiszorult a csapatból, így helyét Witch Doktor veszi át. A Blizzard célja, hogy minél kevesebb karaktert mentsenek át az előző részekből, így nem hiába döntöttek a két boszorkányképességekkel, élőhalottak feltámasztásával és különböző hókusz pókuszokkal operáló karakterek közül a frissen, üdén ható Witch Doktor kerül be a játékba.


Így festene a rajongók szerint

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »