Oldal kiválasztása

Harry Potter és a Félvér Herceg – bejelentés

Harry Potter és a Félvér Herceg – bejelentés
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Harry Potter és a Félvér Herceg játék még az idei
évben megjelenik, egyszerre a Warner Bros. Pictures filmjével, mely J. K.
Rowling hatodik Harry Potter könyve alapján készült.

– Meggyőződésünk, hogy a Harry Potter és a Félvér Herceg játék a mozihoz kapcsolódó játékok zsánerének új mérföldköve lesz – mondta Harvey Elliott, az EA Bright Light stúdiójának vezetője Angliában, a Harry Potter termékcsalád otthonában.

– Az itt dolgozó csapat a sorozat előző játékainak technológiai fejlesztéseire építve és a film készítőivel szorosan együttműködve munkálkodik egy olyan interaktív, lebilincselő élmény életre hívásán, mely a film történetét, cselekményét és izgalmát egyaránt visszaadja, a legfontosabbról, a szórakoztatóságról nem is beszélve. Fontos tudnivaló még, hogy fejlesztés során kiemelt figyelmet szentelünk a Nintendo Wii egyedi irányítási rendszerének.

– Az EA-vel dolgozva egy olyan ellenállhatatlan Harry Potter játékot készülünk felkínálni a rajongóknak, mely megragadja a film hátborzongató történetét és kiemelkedő látványvilágát – mondta Scott Johnson, a Warner Bros. Interactive Entertainment üzletfejlesztési részlegének igazgatója. – Ezen terméksorozatnak védjegye a ragaszkodás és igazodás a gazdag szöveganyaghoz. A Harry Potter és a Félvér Herceggel a rajongók a sorozat eddigi leghűbb és legszórakoztatóbb játékát élvezhetik majd.

A Harry Potter és a Félvér Hercegben Voldemort a muglik világát és a varázsvilágot is egyre inkább a markában tartja, már a Roxfort sem jelent olyan menedéket, mint régen. Harry gyanítja, hogy még a kastély is veszélyeket rejt, ám Dumbledore inkább arra koncentrál, hogy felkészítse őt a közelgő és elkerülhetetlen végső összecsapásra. Együtt dolgoznak azon, hogy feltörjék Voldemort védelmét, s e célból Dumbledore még régi barátját és kollégáját, a jó kapcsolatokkal bíró, mit sem sejtő Horatius Lumpsluck professzort is maga mellé állítja, aki véleménye szerint létfontosságú információk birtokában van. Időközben a diákokat egy egészen újfajta ellenség támadja meg: a kamaszkor hormonjai indulnak megveszekedett rohamra a falak ellen. Harry rá kell, hogy döbbenjen: egyre jobban és jobban vonzódik Ginnyhez – akárcsak Dean Thomas. Ráadásul Lavender Brown úgy döntött, számára Ron lesz az igazi – csakhogy nem számolt Romilda Vane csokijaival! És ott van még persze Hermione is, akit mardos a féltékenység, ám mindent megtesz azért, hogy elkerülje érzelmei kimutatását. A románcok szárba szökkenésekor egy diák azonban magányos marad – ő is mindenre elszántan törekszik célja felé, hogy nyomot hagyjon, ha mégoly sötétet is. Minden zsong a szerelemtől, ám közeleg a tragédia, és könnyen lehet, hogy a
Roxfort már sosem lesz a régi.

A Harry Potter és a Félvér Herceg játékban a játékosok visszatérnek a Roxfort falai közé, hogy segítsenek Harrynek túlélni a vészterhes hatodik évet. Lehetőségük nyílik persze részt venni izgalmas varázslópárbajokban, mágikus hozzávalókat keverhetnek és kotyvaszthatnak bájitaltan órán, valamint a levegőbe röppenve győzelemre vezethetik a Griffendél kviddics-csapatát is. Még az is megeshet a játékosokkal, hogy a drámai csúcspont felé vezető úton mellékvágányra viszik őket Ron romantikus bonyodalmai, ám végül bizonnyal felfedik majd a Félvér Herceg kilétét!

A Harry Potter és a Félvér Herceget az EA Bright Light Studio, az eddigi Harry Potter játékok világsikere mögött álló csapat fejleszti. A játék a film ősszel esedékes bemutatójával egyidőben jelenik meg, a Wii, a PLAYSTATION 3, az Xbox 360, a PlayStation 2, a PSP  (PlayStationPortable), a Nintendo DS, a Windows PC és a Macintosh platformokon, valamint
mobilkészülékeken.

Translate »