Oldal kiválasztása

Ghost in the Shell 3D-ben!!

Ghost in the Shell 3D-ben!!
16 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A japán manga és anime kultúra egyik ékköve, a Ghost in the Shell jogai a Steven Spielberg vezette Dreamworks-höz kerültek, akik a jövőben egy egész estés 3D-s mozit kreálnak majd a legendából.

Történetünk a közeli jövőben, 2029-ben játszódik, színtere Tokió. Az emberiség teljes egészében kezdi elveszíteni igazi humán értékeit, melynek következménye a folyamatos gépiesedés. Elektronok cikáznak keresztül-kasul a világegyetemben. A fejlett csúcstechnika azonban nem törölte el végleg a nemzetek közötti különbségeket, habár kérdés, hogy van-e értelme nemzetekről beszélni, amikor hús-vér ember létezése megszűnni látszik, amikor a megfáradt húst robotvégtagok, a megfáradt agyat pedig kiberagy pótolja. Mégis felmerül a kérdés: Vajon a mesterséges intelligencia képes-e megteremteni saját szellemét?

Természetesen, mint mindennek, ennek is megvannak a hátulütői. A hackerek, technoterroristák világában senki sincs biztonságban, bárki, aki egy picit is gépesített, könnyen manipulálhatóvá válik. Ezen bűncselekmények elhárítására alakult meg a Section 9 névre hallgató különítmény, amely kibernetikus beültetésekkel felvértezett kommandósokból áll. Emberfeletti lények ők, gépi segítséggel agyuk és izomzatuk sokkal többre képes, mint egy átlagemberé, de létük bizonytalanságának is ez jelenti az alapját.

Shirow Masamura 1989-ben készítette eleddigi legnagyobb sikert aratott mangáját, a Koukaku Kidoutait – aka. Ghost in the Shell -, melyet közel hatévnyi várakozást követően a rajongók szélesvásznon is megcsodálhattak. Igaz, csak egy nagyon szűk réteghez jutott el 1995-ben a Mamoru Oshii által rendezett anime, azonban azok a szerencsések, akik megtekinthették ezt a tömény vizuális gyönyört, a fantasztikusan megkreált cyberpunk világba helyezett Tokiót, azok egyöntetűen ódákat zengtek a filmről, mely egy frenetikusan ütős történettel és egy fantasztikusan megkomponált zenével – Brian Eno, Kenji Kawai – egészült ki, így garantáltan mélyen az emlékébe véste mindenki a most már általatok is ismert GITS rövidítést.

A Dreamworks a hét elején jelentette, hogy sikerült rátennie a mancsát a japán mangák ékkövére és hamarosan egy egész estés, teljesen 3D-ben pompázó filmet készítenek majd belőle. A Shrek készítőinek vezére, Steven Spielberg úgy nyilatkozott a Páncélba zárt szellemről, hogy a film története nagy kedvence és a csapattal együtt nagyon örülnek, hogy a legendás alkotás jogai hozzájuk vándorolt.

Translate »