Oldal kiválasztása

Microsoft reakció a HD-DVD halálára

Microsoft reakció a HD-DVD halálára
13 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Tegnap számoltunk be a Toshiba HD-DVD bízniszből való kihátrálásából, ami egyben a formátumháború végét is jelentette. A Microsoft ma hivatalos sajtólevélben jelezte álláspontját.Tegnap délután a Toshiba egyik munkatársa az egyik lapnak úgy nyilatkozott, hogy a japán cég kihátrál a HD-DVD mögül, ami egyben a formátumháború végét is jelenti, hiszen az utolsó bástyáját is elvesztette a korábban komoly támogatottságot élvező HD-DVD. A Microsoft ma kiadott egy sajtóközleményt, amiben rövid állásfoglalásuknak adnak hangot.

"Álláspontunk szerint a HD DVD formátummal kapcsolatos, közelmúltban napvilágot látott híradások nem fognak változtatni az Xbox360 platform megítélésén és piaci pozícióján.

Továbbra is meggyőződésünk, hogy alapvetően a játékkínálat az, amely meghatározza egy konzol népszerűségét. Az Xbox 360 konzol tulajdonosai számára érhető el a legtöbb játék, köztük számos exkluzív megjelenés , valamint a játékipar legsikeresebb címei.

A Toshibával való egyeztetés előtt, semminemű bejelentést nem kívánunk tenni az Xbox 360 HD DVD lejátszóval kapcsolatban.

A HD DVD eddig is csak egyike volt a számos megoldásnak, amelyekkel HD (high definition) tartalmakat tettünk elérhetővé a felhasználóink számára. A jövőben is arra fogunk törekedni, hogy mindenki otthonában élvezhesse a HD minőségű szolgáltatásokat és természetesen nem fogjuk elhanyagolni a már széleskörben elterjedt DVD tartalmak támogatását sem. "

Hozzászólások

Translate »