Oldal kiválasztása

X360: Felújított X360-ok a polcokon?

X360: Felújított X360-ok a polcokon?
14 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Pár napja röppent fel a hír, miszerint a Microsoft hazánkban újrahasznosított, azaz korábban már javított konzolokat küldött ki a kereskedelmi láncokba.

Pár nappal ezelőtt az egyik internetes oldalon fakadt ki az egyik vásárló, aki karácsonyra vásárolt egy X360-at, mely a kicsomagolás után közel sem azt a hatást keltette, mint amit várt volna. Állítása szerint a készülék piszkos volt, a DVD tálca is csak többszöri próbálkozásra mutatta meg magát. Ezután kiderült, hogy több panasz is érkezett a helyi képviselethez, akik a mai napig cáfolják, hogy korábban már szervízt megjárt és újracsomagolt, azaz "refurbished" gépet szórtak volna szét az ország nagyobb áruházaiban.

Az első reakció a Microsofttól a következő volt:

"A Microsoft Magyarország Kft kijelenti, hogy Magyarországon hivatalosan nem kerültek sem kiskerereskedelmi, sem nagykereskedelmi forgalomba ilyen játékkonzolok és a jövőben sem tervezi az ilyen konzolok értékesítését.

Azokban az országokban, ahol a “refurbished Xbox360” modellek megvásárolhatók, az eltérő csomagolás tájékoztatja a vásárlókat a konzol típusáról."

Ezt követően a hazai Microsoft megvizsgálta az ünnepek előtt vásárolt masinákat és a vizsgálódás eredményét egy újabb sajtólevélben közölték, mely szerint:

"A Microsoft Magyarország Kft, 2007 január 7-én kiadott sajtóközleményében határozottan cáfolta, azokat az online sajtóban napvilágott látott híreszteléseket, amelyek szerint “refurbished” azaz javított Xbox 360 játékkonzolok kerültek volna forgalomba.
A Microsoft Magyarország Kft megerősíti, hogy nem értékesített újnak feltüntetett, használt vagy felújított “refurbished” Xbox 360 játékkonzolokat.
Minden hivatalos viszonteladónál vásárolt játékkonzol új és használatlan állapotú.
Kérünk minden olyan vásárlót, aki úgy gondolja, hogy nem új állapotú Xbox360 játékkonzolt vásárolt a hivatalos viszonteladóknál, lépjen kapcsolatba helyi Xbox 360 képviselettel!"

Ergo továbbra sem tudni, hogy akkor most kacsa volt-e az egész vagy valóság. Mindenesetre jelenleg csend honol a téma körül.
Translate »