A Games Convention játékkiállítás keretében megrendezett sajtótájékoztatóján a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) bemutatta a Go!Messengert, mely a PSP (PlayStationPortable) számára kifejlesztett vezeték nélküli kommunikációs csomag.A VOIP technológia legújabb fejlesztéseinek hála a PSP felhasználók vezeték nélküli internetkapcsolat segítségével ingyenesen kapcsolatban maradhatnak egymással. Egy tervezett firmware upgrade keretében a Go!Messenger kis alkalmazást helyez majd el a PSP XMB (XrossMediaBar) felületén, melyet külön lehet letölteni az internetről, és feltelepíteni a Memory Stick-re. Ily módon a PSP tulajdonosok wi-fi hotspothoz kapcsolódva bármikor azonnali üzenetet küldhetnek egymásnak az új és a könnyen használható képernyő-billentyűzet segítségével. Mikrofonos fejhallgató csatlakoztatásával pedig a beszélgetés és hangos üzenetküldés is lehetővé válik, míg a Go!Cam, a PSP számára kifejlesztett videokamera használói videóhívásokat is folytathatnak, vagy szórakoztató videó- és hangüzeneteket hagyhatnak barátainak.

A Go!Messenger kommunikációs programcsomag szerves részévé fog válni a PSP-tulajdonosok mozgalmas mindennapjainak, hiszen számos kommunikációs lehetőséget kínál, melyek segítségével kapcsolatban maradhatnak barátaikkal. Ezzel teljesedik ki valóban a PSP szórakoztatási potenciálja.

„A Go!Messengerrel a PSP új területekre tör be, és egyedi kommunikációs funkciókkal bővíti a már meglévő multimédiás élmények sorát” – fejtette ki Stephane Hareau, a Sony Computer Entertainment Europe képviselője, a PSP európai marketing menedzsere. „Csak az SCEE által kiszolgált területen több mint 8,5 millió PSP-tulajdonos van. Az ő számukra lehetővé tesszük, hogy videó- vagy hangbeszélgetést folytassanak, ami újabb lehetőség a PSP által nyújtott funkciók folyton bővülő tárházában.”

A Go!Messengert a BT-vel együttműködésben fejlesztették ki, mely a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója. Az olyan új termékekkel együtt, mint a Go!Explore, a Go!Cam és a Go! videóletöltő szolgáltatás, a Messenger is azt bizonyítja, hogy a PSP új, Go! márkanév alatt fejlesztett alkalmazásaival valódi kommunikációs, közösségépítő és szórakoztatóelektronikai eszköz.

Videó itt!

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás