Avagy: segítség, félbevágták a szerveremet!Jelenleg a Blizzardos srácok tesztelik azt a lehetőséget, hogy egy létező szervert kettébe vágjanak, amit akkor szándékoznak élesben is kipróbálni majd, amikor egy szerveren túl sok játékos csücsül majd, és továbbiakat nem bír el. Jelenleg a teszt a Hellfire nevű bétás szerveren folyik. Lássuk a FAQ tartalmát!

Mi az a realm split?

A realm split azt jelenti, hogy egy túlságosan telített szerver lakosságát két új szerver között osztjuk fel.

Mi dönti el, hogy melyik szerveren szükséges ez a lépés?

Mivel a túlságosan benépesült szerverek esetében a bejelentkezésnél sorbanállás alakulhat ki, így maguk a játékosok is kárát láthatják annak, ha túl sokan csoportosulnak egyetlen szerveren. A Blizzard részéről ezt a megoldást akkor választják, ha ez a legjobb módszer arra, hogy a fennálló problémát megoldják.

Mik az előnyei ennek?

A két szerverre osztás lényege, hogy egy stabilabb, élvezhetőbb játékmenetet biztosítsunk a játékosok számára.

Vannak más lépések, amelyekkel elkerülhető a szerverek szétszedése?

Igen. Az egyik az, hogy megnöveljük a játékosok számát minden szerveren akkor, amikor a kiegészítő megérkezik. Ez részben azért lehetséges, mert a játék elindulása óta nagyban bővítettük a gépparkot, valamint azért, mert a programozók a háttérben folyamatosan optimalizálják a szerveroldali kódot. Továbbá, ahogy azt tettük korábban is, a túlnépesedett szerverek esetében első lépésként ingyenes karakterköltöztetési akciót hirdetünk meg.

Ki fogom tudni majd választani a nekem tetsző szervert?

Amikor a szétválásra kiválasztottunk egy szervert, a játékosok karakterválasztó képernyőjén megjelenik egy üzenet, amely segítségével választhatsz, hogy melyik szerverre szeretnél költözni. Ezt a döntést addig lehet variálni, amíg a határidő le nem jár. A kiválasztott új szerver lesz a játékos összes karakterének új otthona azon a szerveren.

Mi történik a karaktereimmel, ha nem választok a szerverek közül?

Ha nem választottad ki az új szervert, akkor minden egyes karakteredet egy fontossági sorrenden alapuló rendszerben egyenként áthelyezik valamelyik új szerverre. A rendszer először is megállapítja, hogy a karaktered egy klánban van-e, ha igen, akkor a GM (azaz a guild vezetője) új szerverére fog költöztetni. Ha nincs klánban, akkor azt nézi meg a rendszer, hogy aréna-csapat tagja-e az érintett karakter, és ennek megfelelően történik meg a költöztetés. Ha ez sem érvényes, akkor egyéb paraméterek alapján történik az átmozgatás.

Előfordulhat, hogy az egyes karaktereim más-más szervereken kötnek ki?

Ha nem választottál szervert, akkor előfordulhat, hogy a fent leírt rendszer alapján egyik karaktered az egyik, másik karaktered a másik szerverre kerül. Ha azonban a választás lehetőségével élsz, akkor az összes karaktered az általad választott szerverre fog kerülni.

Ha kiválasztom az általam preferált szervert, tuti biztos, hogy oda kerülnek a karaktereim?

Megteszünk mindent annak érdekében, hogy figyelembe vegyük mindenki döntését, ám előfordulhat, hogy ha a szétválás során túlságosan elbillenne az egyensúly valamelyik irányba, kénytelenek leszünk ezt kiegyensúlyozni.

Mi történik a Friends (barátok) és Ignore (letiltott felhasználók) listákkal?

Azok a karakterek rajta maradnak, akik veled együtt ugyanarra a szerverre költöztek.

Mi történik az aukciós házban és a postaládában lévő tárgyakkal?

Ezeket a tárgyakat minden karakterrel együtt átköltöztetjük.

A szerver szétválasztása során a fizetett karakterköltöztetés továbbra is elérhető lesz?

Igen, a fizetős karakterköltöztetéssel továbbra is elköltöztetheted a karakteredet ez idő alatt is.

A szétválasztott szerverek miatti költözés beleszámít a fizetős karakterköltöztetés cooldownjába? (pihenőidő, amíg a karakteredet újra nem tudod költöztetni)

Nem, ez a fajta költöztetés nem érinti a fent említett pihenőidőt.

Mi van akkor, ha nem tetszik az új szerver, ahová bekerültem?

Ilyenkor ugyanúgy lehetőséged van a fizetős karakterköltöztetést igénybe venned, és választhatsz a karaktereidnek egy új otthont.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás